Obama uitgescholden voor ‘aap’ in cyberoorlog

Date

Noord-Korea heeft de Amerikaanse president Barack Obama uitgescholden voor ‘aap’. Het land beschuldigt de Verenigde Staten van het platleggen van het internet in Noord-Korea. De twee landen zijn sinds de film The Interview in een ware cyberoorlog verwikkeld. Noord-Korea is woedend vanwege de vertoning van de film The Interview, waarin een moordaanslag op leider Kim Jong-un wordt beraamd. Hackers uit Noord-Korea pleegden daarom een computerinbraak bij Sony Pictures, maar Noord-Korea ontkent alle betrokkenheid bij die cyberaanval. Na dreigementen aan bioscopen die de film zouden vertonen en bezoekers die de film wilden gaan zien, besloot Sony de film niet uit te brengen. Maar na inmenging van president Obama kwam het bedrijf daarop terug. Nu krijgt Obama dus de wind van voren en wordt verantwoordelijk gehouden voor de nieuwste internetstoring. Hij wilde overigens niet bevestigen of de VS er daadwerkelijk voor verantwoordelijk is.

More
articles