WSO kampioen Inter Kaja glijdt steeds verder af

Het heeft er veel van dat de Wanica Sport Organisatie (WSO) dit seizoen een nieuwe kampioen krijgt. Semi-kampioen Futu Na Keba (FTN) is nog in de race om een plaats in de kampioensronde en is zo reeds zeker van een plaats in de top-8, die strijd zullen mogen leveren om de kampioenstitel. Maar regerend kampioen IK is verre van de kampioensfinale. De kampioensploeg ging het afgelopen weekeinde in de Kaja Paatie derby met 0-3 onderuit tegen Real Kaja. Door dit verlies komt de top-8 steeds meer en meer buiten bereik van Ik en lijkt verdediging van de kampioenstitel dus een verkeken zaak. Om nog kans te maken moet IK de resterende vier wedstrijden alle in winst omzetten, maar met de andere concurrenten op de loer lijkt het niet zo makkelij te zullen gaan. Real Kaja verstevigde door de overwinning op IK zijn positie binnen de top-4. Wensley en Robertino Paulus en Ortega Wens zorgden met hun goals ervoor dat Real Kaja de 3 belangrijke punten binnenkreeg. Ook FTN boekte in de strijd om het periode-kampioenschap een belangrijke 4-3 zege op Sunny Point (SP). SP nam in deze zeer spannende ontmoeting voor de pauze een 2-0 voorsprong door doelpunten van Etiënne Jonathan en Rohandie Jozefzoon, maar na de spelhervatting vocht FTN zich terug in de wedstrijd en maakte via 2 goals van Romano Sandel 2-2 gelijk om vervolgens in de 76e minuut een 3-2 voorsprong te nemen via Geroldio Eduards. SP voerde de druk op en kwam twee minuten voor tijd weer op gelijke hoogte toen Jonathan zijn derde treffer achter de FTN-goalie deponeerde, maar in de slotseconden van de ontmoeting bepaalde Sandel met zijn derde goal de eindscore op 4-3 voor de semi-kampioen. SP sloot de wedstrijd af met 10 man vanwege de rode kaart van Giorgio Amoko. Toerano behielden zijn kansen op plaatsing voor de top-8 door een belangrijke 2-1 zege op Jaw Jaw. De doelpunten voor Toerano werden gescoord door Moreo Aprasong en Quincy Wielzen, terwijl Mendoza Finisie tegenscoorde voor Jaw Jaw. Madboys en Pontbuiten kwamen niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Voor Madboys maakten Revelino Atomai en Furgill Pinas de doelpunten en voor Pontbuiten Clifton Pinas en Kenneth Koese. Naast zijn doelpunt scoorde Pinas in de 88e minuut ook een rode kaart. Wanhattie walste met 4-0 over Tandu, dankzij goals van Clinton en Jermain Pinas, Jorten Cabenda en Siofnie Domini. De WSO heeft nu een vakantiebreak en pakt op 10 januari de draad weer op.