Arsenal waagt kansloze poging voor Ramos

Arsenal verkocht in de zomer Thomas Vermaelen aan Barcelona, maar haalde daar geen vervanger voor terug. De Engelse media verwachten dan ook dat Arsène Wenger in januari gaat proberen om een nieuwe verdediger te halen en volgens de Spaanse krant AS heeft de oefenmeester een wel heel erg ambitieus plan, met een erg kleine kans van slagen. Journalist Manuel Esteban Manolete van AS claimt dat Arsenal contact heeft opgenomen met René Ramos, de broer en zaakwaarnemer van Sergio Ramos. The Gunners hebben begrepen dat de onderhandelingen over een nieuw contract bij Real moeizaam verlopen en Wenger wilde graag weten of er een kans is dat Ramos in januari naar Engeland zou kunnen komen, zo wordt beweerd. De 28-jarige verdediger denkt echter niet aan een vertrek bij Real: hij is gelukkig in het Santiago Bernabéu, waar hij nu al sinds de zomer van 2005 zijn thuis-wedstrijden speelt. Arrigo Sacchi zei eerder deze maand nog dat hij recent te gast was op het trainingsveld van Real en dat hij daar met Ramos had gesproken. De verdediger zou hem hebben verteld dat hij ook na 2017 in de Spaanse hoofdstad kan blijven, maar alleen als hij akkoord gaat met een verlaging van zijn riante jaar-salaris. Nu verdient Ramos nog zes miljoen euro per sei-zoen, maar als er een verlen-ging komt zou hij moeten inleveren. Ramos reageerde direct op de uitlatingen van Sacchi, door te benadrukken dat geld niet zijn drijfveer is. “Dat is echt mijn minste zorg. Mijn zaakwaarnemer gaat over die dingen, die communiceert daarover met de club. Mijn contract loopt medio 2017 af en voor nu is het mijn intentie hier te blijven. Dit team heeft me alles gegeven wat ik verlangde”, zei Ramos in gesprek met El Larguero. Onlangs scoorde de verdediger nog in de gewonnen WK-finale tegen San Lorenzo.

More
articles