Wonderbaarlijke winst voor Lakers

Los Angeles Lakers heeft zichzelf gisteren een prachtig kerstcadeau gegeven. Het lelijk eendje in de NBA was in eigen huis wonderbaarlijk met 115-105 te sterk voor Golden State Warriors, tot dusver de beste ploeg van het lopend seizoen.
Een routineklus, zo zou men het kunnen noemen voor de Warriors, dat op bezoek was bij de divisiegenoot. De worstelen-de Lakers zouden waarschijnlijk kansloos verliezen, ook nog zonder Kobe Bryant in de gelederen. Maar het tegendeel bleek waar en de Warriors gingen met duidelijke cijfers onderuit. Niks lukte voor de ploeg. Topschutters Steph Curry en Klay Thompson kwamen tot respectievelijk 22 en 18 punten – weinig voor hun doen. Dat was bij lange na niet de bodem van de gifbeker. Die eer ging naar Harrison Barnes en Draymond Green, een tweetal dat dit seizoen vaak op dreef is, maar het vannacht volledig liet afweten. Slechts 5 punten voor Barnes in 27 minuten, en nog minder voor Green (2 stuks) in 23 minuten. Het is al met al een gevoelige nederlaag voor coach Steve Kerr, vaak geprezen als een van de beste coaches van de NBA. Niet alleen betekent dit het vierde verlies voor de Golden State Warriors, maar ook waren de Lakers de eerste ploeg die meer dan vijftig procent raak schoot tegen de ‘Dubs’. Uitgerekend de Lakers wrijven zout in de wond van de normaal zo solide verdediging van San Francisco. Vanzelfsprekend waren de Lakers in extase na de wonderbaarlijke winst. Nick Young kon zich na Carlos Boozer (18 punten, 9 rebounds) en Ronnie Price (17 punten, 8 assists) met vijftien punten de derde beste speler van het veld noemen. Young gaf ook nog aan dat hij niet kon wachten tot Kobe Bryant weer terug zou zijn. Maar dat laatste is een gevoelig punt bij de Lakers. Coach Byron Scott had de grote vedette van Los Angeles expres rust gegeven nadat Bryant door velen bekritiseerd was om zijn slechte keuzes en optredens. En kennelijk was de afwezigheid van The Black Mamba een bevrijding. De Lakers oogden hernieuwd zonder het juk van Bryant – en dat is koren op de molen van de Kobe-critici. Daartegenover wijzen velen ook met een beschuldigende vinger richting coach Byron Scott, die zijn ster teveel en te lang heeft laten spelen, waardoor zijn belabberde vorm de laatste wedstrijden niet meer dan logisch was. Eén ding is zeker: het laatste woord over Kobe is nog niet gezegd. Waar Lakers won, lijkt het voor stadsrivaal Clippers vooralsnog geen prettige kerst te worden. Voor de tweede nacht op rij gingen Chris Paul, Blake Griffin en de rest onderuit tegen een topploeg. Tegen de San Antonio Spurs speelde de ploeg uitstekend, maar werd alsnog overklast. Gisteren was Atlanta Hawks, de nummer twee van de Eastern Conference, won met 107-104. Overige uitslagen: Minnesota Timberwolves-Cleveland Cavaliers 104-125; New Orleans Pelicans-Indiana Pacers 84-96; Boston Celtics-Orlando Magic 95-100; Chicago Bulls-Washington Wizards 99-91; Denver Nuggets-Brooklyn Nets 96-102; Philadelphia’76ers-Miami Heat 91-87; Charlotte Hornets-Milwaukee Bucks 108-101; Portland Trail Blazers-Oklahoma City Thunder 115-111 (OT) en Dallas Mavericks-Phoenix Suns 115-124.

More
articles