Robinhood wil regelmatige internationale krachtmetingen jeugdteams

“Suriname moet meer eraan doen om op regelmatige basis buitenlandse jeugdclubs of selecties hier te krijgen om tegen ze te oefenen, of onze jeugdteams of selecties buiten de nationale grenzen laten gaan om daar oefenwedstrijden te spelen.” Deze mening deelt commissaris Stanley Akum van Robinhood.  De clubbestuurder van de SVB-topsectievereniging, die in de Surinaamse voetbalhistorie een enorme staat van dienst kent, sprak in reactie op de recente oefen-interland van het jeugdteam van Robinhood tegen het U-15 team van Holy Cross College Arima uit Trinidad and Tobago (T&T). Robinhood won die krachtmeting met 4-1 van de Trinidadiaanse schoolploeg, die een sterke technische en tactische indruk heeft achtergelaten. De wedstrijd werd gespeeld in het Robinhood Stadion en de rood-groenen moesten terugkomen van een 0-1 achterstand. Een betere conditie lag aan de basis van de overwinning van Robinhood. Akum was na de ontmoeting heel blij en bestempelde de wedstrijd als een heel sportieve en leerrijke ervaring voor de Robinhood-spelers.  “Dit verdient navolging. Het is goed als spelers in een heel vroeg stadium kennismaken met het spelen van internationale wedstrijden. Er vindt een rijpingsproces plaats”, weet de ervaren clubbestuurder. Het is volgens hem aan de Surinaamse beleidsmakers gelegen om die beslissingen te nemen die geregelde internationale krachtmetingen tussen clubs en selecties mogelijk maken. Clubbestuurders zouden zich moeten inzetten om dit onderwerp bespreekbaar te maken bij de verantwoordelijke autoriteiten, meent hij. Het seniorenteam van Robinhood heeft in het verleden de meeste krachtmetingen met buitenlandse teams gehad en leerde zo diverse speelstijlen kennen van Europese, Zuid- en Midden-Amerikaanse en Caribische teams. Geen wonder dat Robinhood geruime tijd de toonaangevende Surinaamse club is geweest. Het team is nu bezig aan een proces van eerherstel en heeft eerder dit jaar 3 jeugdspelers onder wie Gleofilo Hasselbaink afgeleverd aan de prestigieuze Digicel Football Academy op Jamaica. Tijdens de krachtmeting met de Trinidadianen was het deze voetballer die de gelijkmaker scoorde voor Robinhood en met zijn tweede goal de 4-1 zege verzegelde.

door: (DRP)

More
articles