Chelsea wint derby in Engeland van Arsenal

Chelsea heeft zondag de topper tegen stadsgenoot Arsenal gewonnen. De koploper in de Premier League zegevierde met 2-0 op het eigen Stamford Bridge. ‘The Blues’ van manager José Mourinho hebben daardoor weer een gat van vijf punten met naaste belager Manchester City. Arsenal staat op de zevende plek. Het duel tussen de twee clubs uit Londen betekende ook een ontmoeting tussen Mourinho en Arsenal-manager Arsène Wenger, die al vaker met elkaar in de clinch lagen.
Ook zondag ontstond er een opstootje tussen de twee kemphanen langs de zijlijn toen de Fransman zijn Portugese collega een zet gaf. Eden Hazard zette Chelsea na een klein halfuur spelen op voorsprong vanaf de strafschopstip. Een kwartier voor het laatste fluitsignaal zorgde Diego Costa met zijn negende treffer voor de eindstand: 2-0. Mourinho verloor wel zijn doelman Thibaut Courtois. De Belg bleef na een botsing met Alexis Sanchez halverwege de eerste helft roerloos liggen en werd later met een hoofdwond afgevoerd naar het ziekenhuis. Petr Cech, die zelf al jarenlang een helm draagt vanwege een schedelbasisfractuur, was zijn vervanger. Radamel Falcao heeft Manchester United met zijn eerste goal in de Premier League aan een 2-1 zege op Everton geholpen. De Colombiaan schoot na 62 minuten de winnende treffer binnen op Old Trafford, waardoor de ploeg aansluiting heeft met de sub-top in Engeland. United staat nu met elf punten uit zeven wedstrijden op de vierde plaats, maar Arsenal kan de ‘Red Devils’ nog wel passeren. De ploeg van trainer Arsène Wenger speelt later op zondag de Londense derby tegen Chelsea. De zege van United op Everton kwam met veel moeite tot stand. Angel Di Maria zette de thuisploeg halverwege de eerste helft op een 1-0 voorsprong. Nog voor rust leek Everton langszij te komen, maar Leighton Baines miste een penalty. De linksback miste voor het eerst in zijn loopbaan vanaf elf meter na veertien benutte strafschoppen op rij. Nadat Steven Naismith na rust alsnog voor de 1-1 tekende, zorgde Falcao op aangeven van Di Maria voor de derde competitiezege van United.

More
articles