October 4, 2014


Duivelscentrum Kabinet Pres is de grote monigreba


October 4, 2014

Het Satansgebroed dat huishoudt op het Kabinet van de Pres is de grote monigreba van de staatskas. Dit is het antwoord op de vraag waar naar toe al die miljoeneninkomsten van de Staat verdwijnen. Op dit Kabinet beramen bejaarde onverbeterlijke kleptomanen dagelijks welke nyan er weer gemaakt kan worden. Het betreffen voornamelijk jaren tachtig figuren met krabita anu die uit hun winterslaap zijn gehaald en met het ene megaproject na de andere staatsinkomsten verkwanselen. Er wordt door hen maar gesjoemeld  en geklungeld met bijvoorbeeld Carifesta, import van seksueel getinte schoolboeken,  een dubieuze cassaveverwerkingsfabriek, Preshipment inspection, Nederlandse fiscale consultants,  de invoering van BTW en een ambassade in Parijs, en nu wordt ook nog een ambassade in Duitsland en Equatoriaal Guinea aangekondigd; als dat laatste wordt doorgezet wordt de kans op Ebola-import trouwens juist groter. Miljoenen gaan via slinkse wegen door de handen van deze zogenaamde adviseurs van het Kabinet, die daarenboven allerhande forse salarissen krijgen toebedeeld. Eén of ander nepbisschop die tot het staf behoort moet blijkbaar hieraan zijn zegen geven en zelfs een First Lady wordt royaal toebedeeld. Niet alleen op het Kabinet worden vrienden van baas geaccommodeerd, ook voor Graaibrahams-figuren zijn er hoge functies en worden indien nodig overheidsregels aangepast. Zo is er een IMF-infiltrant naar de Centrale Bank binnengehaald, die buiten alle normen om een ongekend abominabel maandsalaris van SRD 80.000 toucheert. Deze meneer had na de laatst gehouden presidentiële jaarrede de prefuru,  te beweren content te zijn met het financiële beleid van de regering. Met zo’n maandelijkse nyanpatu gaf 2010 uiteraard een gouden toekomst, was 2011 het doe-jaar, 2012 een prioriteitenjaar, 2013 reconstructie van het financieel beheer en wordt in 2014 een juwelen toekomst tegemoet gegaan. Wat is gerealiseerd van vorige begrotingen en van sprookjesverhalen over diepzeehavens, weg naar Brazilië, bruggen over grensrivieren, 18.000 volkswoningen en een tramverbinding, die nu weer wordt opgerakeld? Welke prestatie heeft Gillmore tegenover zijn vorstelijk salaris gesteld? Sinds zijn aantreden en van vriend Desi is de Surinaamse munt met twintig procent gedevalueerd, zijn de monetaire reserves met honderden miljoenen geslonken, de staatsschuld met honderden miljoenen gestegen, onze exporten gedaald, zit de wisselkoers helemaal klem en zijn er aanmerkelijke hoeveelheden aan muntgeld geslagen. Wat bovendien erg kwalijk is, is dat onder dit regiem de staatsinkomsten het hoogste niveau ooit hebben bereikt en het meervoudige waren van de overheidsinkomsten die de vorige regering binnenkreeg.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249