October 2, 2014


Platini wil onderzoek naar omkoping


October 2, 2014

Michel Platini wil dat het FIFA-onderzoek naar mogelijke omkoping bij de toewijzing van het WK 2018 (aan Rusland) en WK 2022 (Qatar) openbaar wordt gemaakt. “Ik vind het niet erg als de conclusies en aanbevelingen bekend worden”, meldt de UEFA-voorzitter in een verklaring. “Zolang we alle regels naleven, ben ik er een voorstander van het rapport openbaar te maken”, benadrukt Platini, die zelf eind 2010 op Qatar stemde. Ook Michael Garcia, die de leiding had over het onderzoek, vindt dat iedereen de kans moet krijgen het rapport in te zien. FIFA-voorzitter Sepp Blatter liet afgelopen week juist weten dat het rapport binnenskamers moet blijven “omdat geen enkel lid van het uitvoerend comité heeft aangedrongen op het openbaar maken van de resultaten”. Garcia overhandigde afgelopen maand zijn 350 pagina’s tellende rapport aan de arbitragecommissie van de FIFA. Die commissie buigt zich momenteel over het rapport.