October 2, 2014


Houten woning door brand verwoest


October 2, 2014

Gistermorgen omstreeks half negen heeft de rode haan wederom gekraaid in Nickerie en werd een woning van 4 bij 5 meter die helemaal van hout was opgetrokken, totaal in de as gelegd. Dit vond plaats aan de drs. Erwin Abelstraat in Nieuw Nickerie. Volgens de vrouw des huizes was zij bezig te koken, toen zij opgegeven moment merkte dat er een vlam in de keuken was ontstaan. De brand greep snel om zich heen en binnen enkele minuten was de woning helemaal door de brand verwoest. Volgens brandweercommandant Arnold Martodidjojo trof de brandweer bij aankomst een uitslaande brand aan. De afgebrande woning die op het achtererf stond was niet meer te redden en de brandweer kon nog alleen maar nabluswerk verrichten. Om de voorste woning te reden is die door de brandweer nat gespoten. Een loods naast het brandende pand heeft enkel brandschade opgelopen. De manager van de zaak zegt blij te zijn dat de brandweer snel gearriveerd is om de brand te blussen. In de loods bevinden zich volgens hem tractorbanden en chemicaliën. Indien dat pand niet bespaard was gebleven zouden de gevolgen volgens hem niet te overzien zijn. De chemicaliën bevatten immers brandbare stof en indien de tractorbanden in brand zouden staan zou het nog moeilijker zijn de brand onder controle te krijgen. In het afgebrande huis waren drie personen woonachtig. Volgens de brandweercommandant is de oorzaak van de brand nog niet bekend en is de brandweer samen met de politie bezig een onderzoek in te stellen. De gascilinder die in de keuken stond heeft de brandweer tijdig kunnen weghalen voordat die tot ontploffing zou komen.