October 1, 2014


Xavi recordhouder met 143 Champions League-duels


October 1, 2014

Xavi is sinds dinsdagavond de speler met de meeste wedstrijden in het hoofdtoernooi van de Champions League achter zijn naam. De 34-jarige middenvelder van FC Barcelona mocht halverwege de tweede helft invallen tegen Paris Saint-Germain.Dat betekende zijn 143e op-treden op het hoogste Europese clubniveau, één meer dan landgenoot Raul, die in het Europese kampioenenbal uitkwam voor Real Madrid en Schalke 04. Iker Casillas (Real Madrid) volgt als nummer drie met 141 en kan Raul woensdag in de uitwedstrijd tegen Ludogorets achterhalen. Xavi kon niet genieten van zijn record. De Spanjaard ging met Barça onderuit Paris Saint-Germain: 3-2. Daardoor blijven de Catalanen op drie punten staan in groep F, waar de Fransen aan de leiding gaan met vier punten. Ajax staat derde met twee remises, terwijl APOEL Nicosia pas één punt pakte. John Terry kan als tweede speler van Chelsea dit jaar prat gaan op honderd Champions Leaguewedstrijden. Manager José Mourinho gaf zijn aanvoerder dinsdag een basisplaats als centrale verdediger tegen Sporting. Petr Cech bereikte deze mijlpaal in maart. De Tsjechische doelman moet momenteel genoegen nemen met een plaats op de reservebank doordat de Belg Thibaut Courtois de voorkeur geniet. Francesco Totti (38) was dinsdag namens AS Roma trefzeker tegen Manchester City en ging daarmee de geschiede-nisboeken in als de oudste doelpuntenmaker in de Champions League ooit. De captain van de Italianen stiftte de bal na 23 minuten op fraaie wijze over City-doelman Joe Hart in de verre hoek en zorgde zo voor de 1-1 in het Etihad Stadium. Totti, 38 jaar en drie dagen oud, loste Ryan Giggs af. De huidige assistent van manager Louis van Gaal was drie jaar geleden 37 jaar en 289 dagen oud toen hij voor Manchester United scoorde tegen Benfica. In de complete geschiedenis van de Champions League en Europa Cup I moet Totti nog één iemand voor zich dulden: Ferenc Puskas.