October 1, 2014


Enrique tipt PSG als kandidaat voor eindzege


October 1, 2014

Luis Enrique zat na de 3-2 nederlaag van Barcelona tegen Paris Saint-Germain niet in zak en as. De coach van de Catalanen was vooral lovend over de opponent. “Als we verliezen wil ik de schuld niet bij de spelers neerleggen, ik ben verantwoordelijk voor dit resultaat. Ik heb niets te klagen over hun instelling”, deelde Enrique mee na de poulewedstrijd in de Champions League. “Dit was zo’n wedstrijd waarin fouten werden afgestraft. Helaas maakten we die, met name in de opbouw.” Enrique sprak van een “interessant duel” omdat Barcelona voor het eerst in lange tijd werd geconfronteerd met een tegenstander die in zijn ogen over net zoveel kwaliteit beschikt. “Ik ben echt niet verrast door Paris Saint-Germain, zij hebben een team dat in staat is de Champions League te winnen. Het is jammer dat wij verzuimden om gelijk te maken. Een gelijkspel had de verhouding meer recht gedaan.” Barcelona vervolgt het miljoenenbal op 21 oktober met een thuiswedstrijd tegen Ajax. “Ook dat wordt lastig. Geen enkel duel is eenvoudig in de poulefase van de Champions League.” Paris Saint-Germain speelde in zijn eerste groepsduel 1-1 tegen Ajax en zodoende gaan de Parijzenaars aan kop. In een intense krachtmeting kwam de thuisploeg als verdiende winnaar uit de strijd en moest de Spaanse topclub zijn eerste nederlaag van het seizoen slikken. In de eerste helft was PSG superieur aan het team van Enrique, die ervoor koos om Gerard Piqué en Xavi op de bank te laten beginnen. Opvallend: Barcelona slaagde er nauwelijks in om vanuit achteruit op te bouwen en daar profiteerden de Parijzenaars optimaal van. De snelheid van PSG in aanvallend opzicht zorgde ervoor dat Barcelona voortdurend achter de feiten aanliep en met een 2-1 achterstand de rust in ging. Het was David Luiz die een einde maakte aan de Catalaanse reeks van dik 600 minuten zonder tegendoelpunt. Na een vrije trap van Lucas Moura was Luiz attenter dan Javier Mascherano en klopte hij Marc-André ter Stegen: 1-0. PSG kon echter niet lang van de openingstreffer genieten. Eén minuut later nivelleerde Messi reeds de tussenstand in het Parc des Princes. Na een uitstekende combinatie met Andrés Iniesta, die zijn honderdste CL-duel speelde, plaatste de Argentijn het leer diagonaal achter Salvatore Sirugu en was de vijfhonderdste treffer van Barcelona in de hoogste Europese competitie een feit: 1-1. Het was nota bene een kopbal van Verratti die het scorebord in beweging kreeg. Rakitic en Ter Stegen zagen er niet goed uit na een voorzet van Thiago Motta en de kleine Verratti maakte in zijn 92e officiële duel voor PSG zijn eerste doelpunt in het tenue van de Parijzenaars. Barcelona had het ook na rust zwaar, zeker op de momenten dat de precisie in de passing ver te zoeken was en PSG de aanval opzocht. Het team van Laurent Blanc nam in de 56e minuut de leiding. Jordi Al-ba kon Gregory van der Wiel niet afstoppen en uit de pass van de Nederlander maakte Blaise Matuidi er 3-1 van. De bezoekers reageerden opnieuw met een snel doelpunt. Na een voorzet viel de bal in het strafschopgebied voor de voeten van Neymar, die het leer goed achter Sirigu mikte: 3-2. In de laatste twintig minuten probeerde Barça om het doelgebied van Sirigu te bereiken, maar de ruimtes waren klein en de creativiteit liet het afweten. Een schot van Iniesta ging over, Marquinhos voorkwam de zekere gelijkmaker van Alba en Munir El Haddadi schoot tegen de paal. Zodoende leed Barcelona in Parijs zijn eerste officiële nederlaag van het seizoen.