October 1, 2014


SWU gastheer Caraibische wielrenstrijd


October 1, 2014

De Surinaamse Wielren Unie (SWU) is op zaterdag 4 en zondag 5 oktober aanstaande de gastheer van de 9e Carai-bische Wielren Kampioenschappen voor jeugdwielrenners. Aan dit evenement zullen 14 landen deelnemen. Deze kampioenschappen worden jaarlijks georganiseerd onder auspiciën van de Caribbean Cycling Federation (CCF), waarbij er jaarlijks een ander gastland wordt aangewezen. Het event vindt gewoonlijk plaats in de periode tussen juli en oktober van het jaar en dit jaar is de 9e editie. Er zijn 3 categorieën waarin er gestreden zal worden om de titel Caraibisch kampioen. Het gaat om de jongens 15 en 16 jaar (pre juniors), de jongens 17 en 18 jaar (juniors) en een meisjesklasse 15-18 jaar. Er worden twee kampioenschappen verreden, namelijk kampioen individuele tijdrit rijden (een race tegen de klok over 16 km) en kampioen wegrijden. De individuele tijdrit (ITT) zal verreden worden over de Anton Dragtenweg richting Leonsberg en terug met de start en finish op het Onafhankelijkheidsplein. De wegwedstrijd zal verreden worden vanaf het Onafhankelijkheidsplein over de Wijdenboschbrug naar Commewijne en terug naar het Onafhankelijkheidsplein na een ronde door de binnenstad voor de jongens. De meisjes zullen 5 rondes rijden in de stad richting Bonistraat en terug. De wedstrijden vangen zaterdag om 08:30 uur aan en zondag om 08:00 uur. De finish is zaterdag rond 11:00 uur gevolgd door de prijsuitreiking en op zondag rond 14:00 uur. De deelnemende landen zijn: Guyana, Frans-Guyana, Suriname, Trinidad, St. Vincent, St.Lucia, Puerto Rico, Jamaica, Grenada, Curaçao, Bermuda, Barbados, Anguilla en Aruba. Per land mogen maximal 4 deelnemers aan de wegwedstrijd deelnemen en voor de tijdrit twee deelnemers per land. Suriname mag als gastland twee teams van 4 renners mag inzetten. De Surinaamse deelnemers zijn: Pre Juniors: Izea Hardenbol (Team Pres-to); Kenrick Sahadeo (Yellow Birds Cy-cling); Zephan Brunings (Veni Vidi Vici); Jaleel Macrooy (WV Zuid); Shaquille Royer (Team CWS Trek); Roche Sandaal (WV Para) en Jorwin Awanna (Veni Vidi Vici). Juniors: Orsen Awanna (VVV) en Dion Liauw (Team Dorp).