Kostprijscalculatie bandenzaken nog in behandeling

Rishma Kuldipsingh, minister van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), heeft gisteren voor de aanvang van de vergadering van Raad van Ministers gezegd, dat er nog geen overeenstemming is bereikt met de bandenzaken, omdat de ondernemers van de diverse bandenzaken, niet verplicht zijn om hun kostprijscalculatie in te dienen op het ministerie van EZ. De minister stelde dat het natuurlijk niet de bedoeling is dat de bandenzaken gaan overdrijven met de prijzen.

Hoewel er nog geen overeenstemming is bereikt, benadrukte Kuldipsingh dat de voorgaande gesprekken met de ondernemers vlot zijn verlopen. ‘’Morgen zullen eventueel de laatste gesprekken plaatsvinden en zal er een besluit worden genomen over de kostprijs’’, aldus de minister.

Zij verduidelijkte evenwel dat het ministerie van EZ geen specifiek bedrag zal kunnen geven, vanwege het feit dat de ondernemers verschillende kostprijscalculaties hebben. ‘’Het hangt ook af van hoe de import geschiedt, soms worden volle containers met banden geïmporteerd, en in sommige gevallen wordt selectief geïmporteerd. Desondanks zal de prijs worden berekend per container op basis van de douanekoers.’’

Kuldipsingh zei dat na het laatste gesprek met de belanghebbenden, zij de media omstandig zal inlichten over het besluit dat zal worden genomen, voor wat betreft de kostenprijscalculatie van de bandenzaken.

More
articles