President: ‘Step – by – step licht in de tunnel’

President Chandrikapersad Santokhi, heeft vandaag in De Nationale Assemblee, de jaarrede uitgesproken. ‘’Step by step zal er licht in de tunnel zijn’’, sprak de president. ‘’In twee jaren regering Santokhi-Brunswijk, is er reeds veel bereikt. Voor het jaar 2022, zijn meer dan 172 resultaten geboekt’’, aldus de president. Haast elke Surinamer wordt volgens het staatshoofd, geconfronteerd met uitdagende tijden. ‘’Zowel nationaal als internationaal wordt ook de regering geconfronteerd met enorme dreigingen en uitdagingen’’. De president benadrukte, dat ‘’het niet de eerste keer is dat dat Suriname uit een diep dal kruipt’’. ‘’Maar wij weten dat met het gevoerde financieel-economisch en sociaal beleid, het licht in de tunnel al zichtbaar is. Beetjes bij beetjes, step-by-step, komen we uit het diepe dal, uit de diepe crisis‘’, vervolgde Santokhi.

‘’Dreigingen en uitdagingen die onze zekerheden wegnemen, waarbij we duidelijk merken dat de armoede toeneemt. De onzekerheid groeit, maar tegelijkertijd zien wij kansen en mogelijkheden in de crisis welke wij thans meemaken.’’ De president benadrukte, dat de regering nog steeds als prioriteit heeft de armoede die er heerst, aan te pakken.

‘’De regering heeft nog steeds het strategische doel om een veiliger Suriname voor alle Surinamers in alle delen van het land te realiseren en een beter, gezonder land te maken.’’ Er zijn volgens het staatshoofd, reeds fundamenten gelegd en de regering zal doorgaan op deze weg met haar regeerverantwoordelijkheid. Er is sprake van een beleidsombuiging, maar wel met aangescherpte prioriteiten. ‘’Wij gaan verder met beleidsaanpassingen op de ingeslagen koers naar die eindbestemming die we allemaal graag willen bereiken, namelijk economische groei, welzijn en welvaart voor elke Surinamer.‘’

Het gelegde maatschappelijk fundament wordt volgens de president, ‘’hier en daar verzwakt en gehinderd’’ door aanvallen en aantijgingen. ‘’Echter, door de vele fake nieuws berichten en verspreiding van onwaarheden, wordt onnodige onzekerheid gecreëerd. Laten wij ophouden met het onnodig zaaien van paniek, onzekerheid en onrust. Dit hebben wij nu niet nodig. Er heerst genoeg onzekerheid, waarmee wij als regering worden geconfronteerd en daar moeten we ons op concentreren en niet op fake nieuws en onruststokers‘’, aldus de president.

-door Orsilia Dinge-

 

More
articles