CLD basketbalkampioen recreatieklasse

CLD is zondag kampioen geworden in de heren recreatieklasse van de Surinaamse Basketbal Associatie (SBA).

De Schakel werd ook in game 2 van de best-of-three finaleserie verslagen.

Het werd 75-67. CLD leidde bij de rust met 45-37. Lloyd Wekker stuwde de latere kampioen met 27 punten naar de tweede overwinning en daarmee de titel. Diego Chin A Sen werd met 18 punten de topscorer bij semi-kam-pioen De Schakel.

De Arend en SCVU eindigden als respectievelijk derde en vierde.

In de wedstrijd om de derde plek won De Arend reglementair van SCVU.

Patrick Nirk werd de topscorer van het seizoen in de heren re-creatieklasse. Wekker werd uitgeroepen tot de Most Valuable Player (MVP) van de play-offs.

In de heren hoofdklasse werden zondagavond twee wedstrijden afgewerkt. Yellow Birds klopte De Schakel met 73-72 na een 49-24 ruststand.

Dancell Leter van Yellow Birds en Jahmal Henar van De Schakel werd de topscorer bij hun respectievelijke clubs.

Leter scoorde 28 punten en Henar had er 21.

De Arend verraste SCVU door na een 22-23 achterstand bij de rust uiteindelijk toch met 56-55 te winnen. Emile La Rose van De Arend werd met 27 punten de absolute topscorer van het duel. Earvin de Randamie leidde SCVU met 13 punten.

Het was de eerste zege van De Arend in drie ontmoetingen tegen SCVU. In de eerste en tweede ronde won SCVU met 73-56 om 67-47.