Bepat krijgt sterkste tegenstander op Junior Panam Championships

De Surinaamse worstelaar Nawien Bepat heeft bij zijn debuut op de Junior Panam Championships in Guatemala niet de makkelijkste tegenstander gehad. Bij de loting in de -65kg freestyle kreeg hij een bye voor de kwalificatieronde en zat meteen in de kwartfinale. Daar zou hij de sterkste tegenstander van het heel toernooi ontmoeten, de Cubaan Cristian Solenzal Lopez. Zowel technisch als tactisch, maar vooral fysiek was de Cubaan veel beter dan de 19-jarige Nickeriaan Bepat. In iets meer dan een minuut won de Cubaan middels technisch overwicht met 11-0. De Cubaan verpulverde in deze klasse alle tegenstanders en behaalde goud. Solenzal Lopez was de enige worstelaar op dit toernooi die aan 2 stijlen meedeed. Ook op de Grieks-Romeinse stijl won hij goud een dag eerder.

Doordat Bepat van een finalist verloor, kreeg hij een herkansing om te gaan strijden voor brons. Hier kreeg hij de Panamees Ernesto Barria als tegenstander. Bepat draaide goed mee in het begin en nam twee keer een voorsprong; 6-3 en 12-9. Maar hij werd gehinderd door een schouderblessure, waardoor bij rust de Panamees een 19-14 voorsprong nam. In de tweederonde liep Barria, mede door de blessure van Bepat, uit naar een 27-14 overwinning.

Voor Bepat en coach Iwan Muntslag waren het twee leerrijke weken op Guatemala.

Voorafgaand aan de Junior Panam mochten ze ook meedoen aan de Pat Shaw Memorial.

Hier eindigde Bepat in een poule van 5 worstelaars op de derde plaats. Hij won 2 partijen en verloor er net zoveel.