‘Schoolberovingen geen nieuw fenomeen’

NPS-parlementariër Patricia Etnel, zei dat de berovingen die de afgelopen dagen hebben plaatsgevonden op verschillende scholen in het ressort Latour, geen nieuw fenomeen zijn. Volgens haar deden dergelijke berovingen zich ook voor in de jaren negentig, na de coup.
Etnel is van mening dat dergelijke gevallen zich voordoen, omdat er een tekort is aan sterke gezinnen. “We gaan terug in de tijd waar het sociaal en economisch slecht ging in ons land.” Volgens haar is het plaatsen van wachters in de ochtend, geen oplossing. ”Dan ben je wel veilig, maar daarmee is de criminaliteit niet opgelost”, aldus Etnel.
Hoofd van de PR-afdeling van het korps Politie Suriname, Humphrey Naarden, bevestigde de berovingen op de scholen. Hij geeft aan dat de minister van Justitie en Politie, Stuart Getrouw, beloofd heeft de surveillance op te voeren. Volgens Naarden moeten de burgers alert blijven en weten wie er in hun directe omgeving is. Verder raadt hij de mensen van het ressort Latour aan, het nummer van politiepost Latour op te slaan, zodat zij meteen kunnen inspelen als zij iets verdachts hebben gemerkt. Naarden is van mening dat met hulp vanuit de samenleving, de criminaliteit beter aangepakt kan worden.

-door Yves Kloppenburg-

More
articles