VHP trekt naar volksbuurten

In het ressort Beekhuizen aan de Christoffel Kerstenstraat, hield de VHP gisteren onder leiding van Marlon Rozenblad voor het eerst in de geschiedenis van de partij, een wijkvergadering. Volgens Rozenblad zal de VHP nu vaker in de ghetto’s gezien worden. Rozenblad is van mening dat de armoede in de ghetto’s erg groot is. Hij gaf aan dat we niet meer in een primitieve tijd leven, waar mensen nog stenen moeten plaatsen op daken, zodat hun dak niet wegwaait. “Mi gro na in Abrabroki, maar not no kenki, a kon moro erg”, zegt Rozenblad. Volgens hem is Abrabroki nooit vooruit, maar juist achteruit gegaan.
Parlementariër Riad Nurmohamed, zegt desgevraagd, dat deze vergadering een opstand tegen armoede is en dat de mensen alleen nog vertrouwen hebben in de VHP. Nurmohamed stelt dat de mensen in de achtergestelde wijken recht hebben op verbetering van hun leefsituatie en deed daarom ook een oproep aan hen om flink te participeren en zich kiesbaar te stellen binnen hun ressort.
Een groep jongeren uit Abrabroki die zich verenigd heeft in de Hogri Dagu Crew, heeft samen met Rozenblad de vergadering georganiseerd.
Volgens de groep is gaf bundeling binnen een ghetto van eminent belang. “Un ab vertrouwen in meester Chan”, zei een van hen. De jongeren vinden dat VHP-voorzitter Chan Santhoki, zich inzet voor de gemeenschap, vooral omdat hij 900 gedetineerden uit de gevangenissen heeft weten te halen, omdat hij weet dat hun daden het gevolg van armoede zijn. De crew deed een oproep aan de buurtbewoners om deze regering weg te stemmen.
Ronny Aloema, sportman onder de jongeren, is van mening dat hij veel heeft kunnen bereiken vanwege zijn sport, maar zegt dat het voor anderen die deze mogelijkheid niet hebben, moeilijk is om zich te ontwikkelen in een achterstandswijk. “Een sporthal is een van de belangrijkste factor voor het welzijn van de mens”, aldus de doelman van de nationale selectie.
Parlementariër Krishna Mathoera, gaf aan dat het niet de VHP is die dit land in een benarde positie heeft gebracht. ‘’De VHP is de partij die Suriname wil redden’’, zegt zij. Het concept van de VHP is volgens haar een erf, een huis en werkgelegenheid voor elke burger.

-door Yves Kloppenburg

More
articles