Personeel St. Vincentius ontvangt gelden

Het personeel van het St. Vincentius Ziekenhuis heeft een aantal keren actie gevoerd om de twk-gelden uitbetaald te krijgen. Vanuit de bond van het personeel van het Sint Vincentius Ziekenhuis was het besluit genomen om vanaf maandag het werk wederom neer te leggen totdat de gelden waren gestort op de rekeningen van het personeel. Tussen de directie en de leiding van de bond is er gisteren overeenstemming bereikt om alvast de koopkrachtversterking te storten.
De directie doet er alles aan om de twk-gelden vandaag gestort te krijgen. De gelden zijn in opdracht van minister Antoine Elias van Volksgezondheid, overgemaakt op de rekening van het ziekenhuis. Het gaat in dezen om SRD 250.000 van het s’ Lands Hospitaal en SRD 600.000 van het Staatsziekenfonds (SZF). De gelden zijn bedoeld om de twk voor de eerste tranche uit te betalen. SVZ-directeur Manodj Hindori geeft aan dat het gesprek met de bond positieve vruchten heeft afgeworpen en dat er in totaal voor ongeveer 2.5 miljoen SRD aan twk-gelden uitbetaald moet worden aan het personeel.
Dit bedrag zal in drie tranches worden uitbetaald. De eerste tranche wordt vandaag uitbetaald. Aan koopkrachtversterking is ongeveer SRD 400.000 overgemaakt. Het personeel vindt het jammer dat er actie moest worden ondernomen om de gelden uitbetaald te krijgen. De medewerkers geven ook aan teleurgesteld te zijn in de leiding, omdat die ze om de tuin probeerde te leiden.

More
articles