Suriname stap dichterbij e-visa/e-toeristenkaart

In verband met de overstap naar het verschaffen van elektronische visa en toeristenkaarten door het ministerie van Buitenlandse Zaken (BiZa), heeft op 7 maart de ondertekening voor de samenwerking met de VFS Global plaatsgevonden tussen de waarnemend directeur Algemeen Beheer en Consulaire Zaken, Luziano Truideman en Bernhard Vijaikumar, VFS Regional Head of the Americas.

Deze elektronische visaregeling zal een efficiëntere en veiligere manier bieden voor de aanvraag, afhandeling, en afgifte van visa en toeristenkaarten.

Het VFS Global Headquarter is gevestigd in Dubai en is wereldwijd een van de grootste technologische dienstenspecialist voor landen op het gebied van visa- en paspoortuitgifte gerelateerde administratieve taken.

In februari 2019 heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met VFS Global, een tweedaagse e-visa workshop georganiseerd. De delegatie van VFS Global werd toen naar Suriname begeleid door Edward Palmer, Senior General Manager – UK Visas and Immigration VFS Global. Waarnemend directeur Truideman, bestempelde deze workshop als een van de belangrijke stappen in de aanloop naar de introductie van de elektronische visa en toeristenkaarten die de huidige visa en toeristenkaarten zal vervangen. “Omdat Suriname veel te bieden heeft, moet de visumprocedure en de procedure van de toeristenkaart, eenvoudig en vertrouwelijk zijn voor reizigers”, aldus Truideman. Deze online dienst moet personen die wensen af te reizen naar Suriname, met name toeristen, in staat stellen om vanuit hun huiskamer een visum of toeristenkaart aan te vragen en eveneens de betaling elektronisch te kunnen voldoen.

More
articles