Opiniepeilingen NDP op basis van populisme

(Foto Regillio Derby).

VHP-parlementariër Riad Nurmoha-med, stoort zich niet aan de opiniepeilingen van onderzoeksbureau LC Media World. Het bureau stelt dat president Desiré Bouterse in 2020 voor de derde keer president wordt.
Volgens Nurmohamed heeft LC Media deze conclusie getrokken op basis van de activiteiten die de NDP uitvoert. Hij zegt dat de NDP campagnes uitvoert die gericht zijn op populisme, terwijl de overige partijen zich richten op ontwikkeling. Het is volgens Nur-mohamed moeilijk om nu al een uitspraak te doen, omdat de voorspelbaarheid van het politiek gedrag van de bevolking moeilijk is. Het volk kiest op het laatste moment en kiest dan op basis van populisme.
Nurmohamed vindt het onderzoeksbureau ook niet betrouwbaar en waarschuwt het volk om voorzichtig om te gaan met deze peilingen. Ook zou uit het onderzoek afgeleid kunnen worden, dat de PL-en VHP-leiders de grootste verliezers zullen worden. Het is volgens Nurmohamed niet duidelijk op basis van welke criteria LC Media deze conclusie trekt, omdat er geen enquête gehouden is.
De VHP kent volgens hem geen achteruitgang en heeft een solide basis. Dit is ook merkbaar aan het aantal leden dat enorm is gegroeid. Voor de partij is het ook de eerste keer dat het ledenaantal in alle districten is toegenomen. Tijdens de afgelopen manifestatie van de VHP was dit ook duidelijk te zien.
“Het is een feit dat Bouterse populairder is dan de overige politieke leiders, gezien de partij in 2015, 26 zetels behaalde”, zegt Nurmohamed. Hij erkent dat de NDP nog een grote partij is, maar is het toch niet eens met deze peilingen. Hij begrijpt ook niet dat het bureau goedkeurt dat de NDP-leider elke keer beloftes doet aan het volk, maar deze niet waarmaakt en wanneer de VHP-leider aangeeft dat de Oranje partij het volk uit de crisis kan halen, dan wordt dit als ongunstig beoordeeld. De VHP heeft volgens hem de koers altijd kunnen herstellen en te stabiliseren.
Nurmohamed zegt dat er altijd een gevaar is waar er populistische leiders zijn, omdat zij misleidend bezig zijn alleen om stemmen te winnen. Uiteindelijk is de keus bij het volk, maar wat het volk kiest, is moeilijk te voorspellen, omdat het Surinaamse volk onvoorspelbaar is.

door Kimberley Fräser

More
articles