AZP krijgt echoapparaat van Iamgold

“Om goede zorg te bieden, is niet alleen menskracht nodig, maar moet er ook apparatuur beschikbaar zijn”, sprak Claudia Marica-Redan, directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) gisteren bij de officiële overdracht van een nieuw echoapparaat aan de afdeling Radiologie van het AZP door Iamgold Rosebel Gold Mines N.V. Niet alleen de directeur, maar ook radioloog Nicole Fernandes, was blij met deze geste.
Het apparaat is al in december in gebruik genomen en kwam goed van pas nadat drie van de vier echoapparaten van het ziekenhuis waren uitgevallen. Met het apparaat kan de werking van de nieren, spieren en het hart bekeken worden en kan erbij zwangere vrouwen een echoscopie worden gemaakt. Volgens Fernandes levert het apparaat een belangrijke bijdrage aan het werk en de gezondheid van de burgers. Het apparaat is goed voor de aanvullende echo die gemaakt moet worden als er iets verdachts te zien is op de foto na het maken van een mammografie.
Dagelijks melden 60 patiënten zich aan voor een echo. Met het uitvallen van de andere apparaten, konden vooral poliklinische patiënten niet optimaal geholpen worden.
Maar mede dankzij het nieuwe apparaat, zijn er vanaf december meer dan 1100 personen geholpen met een echo. Fernandes verwacht dat dit aantal meer zal worden. Zij verwacht per maand 1500-2000 onderzoeken. Het apparaat heeft een waarde van 100.000 US-dollar.
Het is niet de eerste keer dat de multinational haar maatschappelijke betrokkenheid toont aan de medische sector. Het bedrijf heeft het afgelopen jaar ongeveer 1 miljoen US-dollar geïnvesteerd in de medische sector. Onlangs heeft de Suriname Eye Care Center van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) eveneens een donatie ontvangen ter waarde van US-dollar 250.000 voor de rehabilitatie van het gebouw. Niet alleen het AZP, maar ook aan het ’s Lands Hospitaal zijn donaties verricht. Daarnaast zijn aan verschillende gezondheidsinstellingen medische verbruiksartikelen en apparatuur verstrekt.

door Priscilla Kia

More
articles