SLM voert eerste all-female crew vlucht uit

De Surinaamse Luchtvaart Maat-schappij (SLM) voert vandaag vanaf de Johan Adolf Pengel luchthaven, haar eerste vlucht uit met alleen maar vrouwelijke personeelsleden aan boord. De vlucht vertrekt omstreeks 09.30u met de B737-700, ‘District of Saramacca’ vanuit de luchthaven naar de Reina Beatrix International Airport Aruba.
De Surinam Airways all-female crew bestaat uit captain Astrid Deira met als first officer Sha’ira Zuiverloon en purser Jo-Ann Leysner. Zij worden bijgestaan door de cabine attendants Ifna Bernadin en Nancy Kasanngaloewar. Binnen het vliegerkorps van de SLM was er in de achterliggende jaren slechts één vrouwelijke vlieger te bespeuren. Astrid Deira heeft bij de SLM een indrukwekkende staat van dienst. Aan het pilotenkorps is bij de laatste lichting de 22-jarige Sha’ira Zuiverloon toegevoegd. Zij is de jongste binnen dit korps. Sha’ira heeft als rolmodel haar vader, José Zuiverloon, die al jaren deel uitmaakt van de flight crew van de SLM.

De complete afhandeling en uitvoering (load control, load sheet en flight plan) voor deze vlucht zal alleen door vrouwen worden bewerkstelligd. “Deze operatie mag dan met terechte trots genoemd worden de allereerste ‘All Female Flight Operation’ in de Republiek Suriname, een bijzonder gebeuren binnen de Surinaamse luchtvaart historie en een aanmoediging voor de jeugd”, schrijft de SLM.
De directie van de SLM is bijzonder trots op dit historisch feit binnen de Surinaamse luchtvaart. Girl power, the slogan that encourages and celebrates women’s empowerment, independence and confidence, komt met deze SLM-vluchtoperatie tot uiting.

More
articles