December 1, 2018


LINTJESREGEN


December 1, 2018

In de afgelopen periode heeft de regering Bouterse II bij verschillende gelegenheden personen gedecoreerd. Er is al enige tijd lang een discussie gaande in de samenleving of iedereen die gedecoreerd wordt, wel een onderscheiding verdient. Er worden zoveel mensen gedecoreerd dat het begint te lijken op een verkiezingsstrategie van de paarse partij om meer stemmen binnen te halen voor de komende verkiezingen. In de meeste gevallen worden mensen gedecoreerd die meerdere malen hun dienstbaarheid hebben getoond voor land en volk of mensen die Suriname op de wereldkaart hebben geplaatst door middel van muziek, kunst of door de sport die zij beoefenen. Bij de afgelopen decoraties was hiervan geen sprake. Het lijkt erop dat er een commissie is ingesteld die tot taak heeft bekende personen op de lijst te plaatsen voor de volgende decoratie. Dat deze regering strategisch te werk gaat, is bekend. De mensen die gedecoreerd worden, zijn voor velen dan ook geen onbekenden, dus als zij zich positief uitspreken over de regering, heeft dit wel degelijk invloed. Familieleden en vrienden zijn er in de regel ook trots op dat een familielid of vriend een onderscheiding heeft ontvangen. Het is zeker wel mogelijk dat mensen hierdoor positiever naar de regering gaan kijken. En dat is natuurlijk ook de bedoeling van de paarse partij. Uiteindelijk wil zij zoveel mogelijk mensen ertoe bewegen om in mei 2020 hun stem te geven aan hen om zodoende weer aan de macht te komen. Het decoreren van personen is een eenmalige handeling die geen verandering brengt in de situatie waarin het land verkeert. Het volk  of de welvaart en het welzijn van het volk prioriteit is bij deze regering, dan te kijken naar deze zaken.