Franse ambassade lanceert fotocompetitie Guyana ‘s

De Franse ambassade heeft vanmorgen een fotocompetitie gelanceerd met de bedoeling om de relatie tussen de Guayana’s te versterken. De launch vond plaats bij de Franse ambassade. Daarnaast zal de toerismesector ook een boost krijgen. De Franse ambassadeur in Suriname en Guyana, Antoine Joly, gaf aan dat er potentie ligt in beide landen. En gezien velen Suriname nog niet goed kennen, zal ons land door middel van dit evenement meer bekendheid krijgen. Doordat de foto’s in de landen gepromoot worden, zullen mensen de weg naar deze landen gemakkelijker zien te vinden en ook beter leren kennen.

De competitie duurt van 6 november 2018 tot en met 6 januari 2019 en mensen van 18 jaar en ouder kunnen hieraan deelnemen. De ambassade kijkt enthousiast uit naar de foto’s, gezien december een feestmaand is, waarin er tal van ideeën gecreëerd kunnen worden. Er zullen drie thema’s zijn waaraan elke deelnemer zich zal moeten houden, namelijk Nature, Culture en Built Heritage. Deelnemers mogen twee foto’s insturen met een omschrijving van maximaal 150 woorden. De foto’s worden door een jury, bestaande uit fotografen, beoordeeld. Benadrukt wordt dat de foto’s niet bewerkt mogen worden.

Het samenvoegen van foto’s en het maken van collages is ook niet toegestaan. Volgens Joly ligt het ook in de bedoeling om een expositie in beide landen te houden van de winnende foto’s.

Voor het marketing gedeelte is de Suriname Hospitality and Tourism Association (SHATA) aangetrokken. Deze samenwerking houdt in dat Shata de promotie van het evenement op zich neemt. Sinfra Zaandam, manager director van Shata, gaf aan dat Suriname vaak negatief in het nieuws komt. Wanneer de competitie wereldwijd bekend wordt, zal er iets positiefs in het nieuws komen over de samenwerking tussen de Guyana ‘s.

Los van de media, zal Shata de promotie doen via Facebook. Ook komt er een radioprogramma gedurende de hele periode van het evenement. Behalve de winnende prijs, zal er ook een prijs beschikbaar zijn voor mensen op Facebook met de meeste likes en shares.

-door Kimberley Fräser-