Radj Oedit verzet zich tegen uitlevering

De verdachte Radj Oedit heeft zich verzet tegen zijn uitlevering aan Suriname. Hij heeft via zijn advocaten Irvin Kanhai en Guy Weski, aan de rechter gevraagd om een uitspraak te doen over het verzoek om hem uit te leveren aan Suriname. Oedit wordt sinds maart door het Openbaar Ministerie van ons land opgespoord in de kwestie van een vliegtuig waarin 488 kilo cocaïne was verstopt en de duikboot die niet ver van zijn rijstareaal is aangetroffen. Het vliegtuig bevond zich op zijn rijstareaal te Saramacca. Oedit zei in maart in gesprek met Starnieuws, dat hij niet is ondergedoken, maar voor gezondheidsredenen vertoeft in Nederland. Door het Openbaar Ministerie wordt hij verdacht van deelneming aan een criminele organisatie en overtreding van de Wet Verdovende Middelen.