Suriname gastland Airportslam

Suriname is dit jaar gastland geweest voor de Airportslam. Dit toernooi vond plaats van vrijdag 26 oktober tot en met zondag 28 oktober. De openingsceremonie middels een defilé en toespraken vond plaats op het Mgr. Aloysius Zichem Sportcomplex.

De Airportslam is een sporttoernooi waarbij medewerkers van internationale luchthavens in de regio het op een sportieve wijze het tegen elkaar opnemen in diverse takken van sport. De deelnemende landen voor dit jaar waren Aruba, Curaçao, Sint Maarten en Suriname.

Vijay Chotkan, directeur Luchthavenbeheer, zegt dat sport mensen bij elkaar brengt. Hij toonde zich ingenomen met het feit dat Suriname dit jaar gastland mocht zijn en riep op tot sportiviteit. Volgens minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) verbroedert sport.

Hij sprak de hoop uit dat de Airportslam erin resulteert om de saamhorigheid tussen de medewerkers te bevorderen. Het doel van het toernooi is om luchthavenmedewerkers dichter bij elkaar te brengen middels sport en sociale activiteiten.

Ook minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken was blij met het feit dat Suriname als gastland mocht optreden. Zij gaf aan dat het toernooi meer is dan alleen bij elkaar komen en bezig te zijn. Volgens haar draagt het enorm bij aan de fitheid van medewerkers, ontspanning, de cohesie op de werkvloer en ook de informele momenten waarbij er in een ontspannen sfeer kennisuitwisseling plaatsvindt. De minister benadrukte dat de regering zulke initiatieven alleen maar kan toejuichen, dit tegen de achtergrond van de verschillende rapporten die de steeds stijgende lijn van de slechte gezondheidstoestand van burgers in de regio melden. Zij complimenteerde Luchthavenbeheer met de organisatie en riep andere bedrijven op om het initiatief van de Airportslam op te volgen.

More
articles