September 26, 2018


President neemt juridische stappen tegen Suriname Herald


September 26, 2018

President Desiré Bouterse heeft in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut (NII), aangegeven een zaak aanhangig te maken tegen de nieuws site Suriname Herald. Dit besluit heeft het staatshoofd genomen nadat er eerder deze week door Suriname Herald een onjuist bericht werd gelanceerd als zou de president wederom voor medische redenen naar Cuba zijn vertrokken. President Bouterse betreurt de valse berichtgeving, die voor veel onrust gezorgd heeft. “Er worden heel veel fake berichten tegenwoordig gelanceerd, maar ik denk dat wij meer respect moeten hebben voor de president van het land”, sprak het staatshoofd. Suriname heeft volgens de president een hele goede naam voor wat betreft de journalistiek. President Bouterse stelt het daarom op prijs dat de andere media hun afkeuring hebben uitgesproken over de onjuiste berichtgeving van Suriname Herald. “Indien er fouten zijn, moet men die toegeven op basis van hun verantwoordelijkheid”, aldus de president. Gelet op het feit dat Suriname Herald blijft persisteren, zal de zaak worden voorgelegd aan de groene tafel.