September 15, 2018


Mijake Menso nieuwe kampioen FIFA RA


September 15, 2018

Mijake Menso is de nieuwe kampioen van de door FIFA RA in samenwerking met Sportcafé Munder  georganiseerde ‘THE FIFA RA FIFA 18 COMPA’. De FIFARA FIFA 18 COMPA gaat om de FIFA 18 Game, die welke te maken heeft met voetbal. Het wordt namelijk gespeeld op een playstation 4 en is one-on-one match. De naam FIFA RA is afgeleid van de FIFA Game en de naam Ralim van initiatiefnemer Guillaume Ralim. Woordvoerder Paruschia Asmoredjo zegt dat FIFA RA is ontstaan in november 2017. Het doel was in eerste instantie om een gaming room te openen voor kinderen tussen de 7-15 jaar. “Maar het is meestal zo dat het theoretisch gedeelte en het praktisch gedeelte niet samen gaan en was er heel weining animo.” FIFA RA besloot het een andere twist te geven door zo een FIFA Gaming compa te organiseren. De eerste FIFA 18 compa was in december 2017. Bij de competitie in maart dit jaar werd Argil Ommel kampioen. Bii de meest recente editie, op zaterdag 8 september, eindigde hij als derde. De 29-jarige Menso ontving als winnaar een playstation 4 PRO, een goodie bag van Sixty Niner, een FIFA RA t-shirt en een trofee. Timothy Aveloo (20 jaar) werd semi-kampioen. Ryan Moredjo (24 jaar) eindigde op de vierde plaats. Ook de nummers 2, 3 en 4 ontvingen prijzen. Het is meer dan zeker dat er een vervolg-toernooi komt ergens in december aanstaande. Het wordt echter de FIFA 19, omdat deze op 29 september moet uitkomen.