LMI levert zes leiderschapskampioenen af

Leadership Managament International (LMI) heeft afgelopen zaterdag 11 augustus zes participanten die hebben deelgenomen aan het LMI programma ‘100 Champions of Suriname’, afgeleverd. De bedoeling is dat er gedurende dit programma zeker 100 kampioenen worden afgeleverd. De eerste zes personen die de erkenning van Champions of Suriname hebben ontvangen, waren: Joan van Hetten, Clyde Sodike, Kevin Cord, Mehzabeen Nagessersing, Myrtle Shakison en Rajiv Gopalrai. De participanten hebben dertien weken lang kennis, tools en ervaring in attitude aangeleerd om hun persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen en vastgestelde doelen te realiseren. Verder leerden ze hoe zij door middel van onuitputbaar doorzettingsvermogen, concentratie en visualisatie hun skills verder kunnen ontwikkelen. Moreno Jackson, certified FMI associate is zeer erkentelijk met de geleverde prestaties die de jongeren tot nog toe hebben neergezet. De hoofddoelstelling van dit programma is om jongeren in de doelgroep 16-31 klaar te stomen om de samenleving beter in te richten.
Shakison, is een van de Champions die het programma met succes heeft afgerond. Deze training zag zij als een mooie gelegenheid om haar leiderschapskwaliteiten verder te ontwikkelen. Via het werk heeft Shakison zich opgegeven voor het programma en werd na een screening door haar werkgever en LMI vertegenwoordigers geselecteerd om deel te nemen. “Het is een geweldig project. Het was zwaar maar als je een doel voor ogen hebt en ervoor gaat, kan je door alle obstakels heen.” Ze heeft na de trainingssessies verandering gemerkt in haar attitude en denkwijze. “De kennis en tools die ik heb meegekregen kan ik toepassen op diverse gebieden”, meent ze. Rajiv (18), de jongste Champion heeft door middel van deze training kunnen ontdekken wie hij werkelijk is, wat hij wil bereiken in de komende tien jaren en hoe hij door middel van attitudeverandering op elk gebied, succesvol kan zijn.
Tijdens de graduation ceremony hebben de participanten elk zeven minuten de tijd gehad om hetgeen dat zij hebben geleerd te presenteren aan de aanwezigen. Onder de aanwezigen waren de mentors van de Champions, genodigden vanuit diverse sponsororganisaties en Lucien Naarden als eindverantwoordelijke van dit programma. De participanten worden hierna nog verder begeleid. Op zaterdag 18 augustus aanstaande vindt de kick-off van de tweede groep plaats en die wordt gesponsord door Staatsolie N.V, SPSB en de Rotary Club Paramaribo.

 

-door Kimberley Fräser –

More
articles