August 4, 2018


STEENSLAG IS KORTETERMIJNOPLOSSING


August 4, 2018

Met de donatie van 1000 kubieke meter steenslag ter waarde van SRD 80.000 door N.V. Grassalco, is het herstel van de weg naar het inheemse dorp Matta, vorige week vrijdag begonnen. Volgens planning moest de rehabilitatie afgelopen week zijn afgerond. Klinkt allemaal te mooi om waar te zijn voor de bewoners van Matta. Eindelijk doet de regering iets aan de weg, eindelijk worden zij gehoord. Maar laten we de zaak even vanuit een ander perspectief bekijken: moet de ondergrond niet eerst opnieuw opgebouwd worden met sub base, soil cement en daarop een base course, alvorens men overgaat tot het verspreiden van steenslag? Er wordt gesproken over steenslag, maar het lijkt eerder op een basis, want als er letterlijk alleen steenslag wordt verspreid, dan zal deze oplossing van korte duur zijn en zal de weg nog slechter worden. Steenslag zal ervoor zorgen dat de bestaande ondergrond nog verder kapotgaat. De weg naar Matta is al slecht en met steenslag erop, zullen de stenen tussen de kapotte delen van de weg verder in het zand verdwijnen. Dit zal ook zorgen voor schade aan autobanden. Dit lijkt weer een kortetermijnoplossing van de NDP-regering. Boet boetoe, lap lap en dan doen alsof ze hard hebben gewerkt aan vooruitgang. Maar laten we niet vergeten, dat de verkiezingen er aankomen, binnenkort zal je horen dat Powakka aan de beurt komt. Dit zijn allemaal daden die enorm toe zullen nemen richting de verkiezingen van 2020. Teki ai loekoe! Er is geen geld voor infrastructuur, ook geen geld voor de optimale medische zorg, maar ondertussen gaan de snoepreizen van hoogwaardigheidsbekleders gewoon door. Er worden duizenden Amerikaanse dollars beschikbaar gesteld voor ‘dienstreizen’ die nergens op slaan, maar ministers blijven Suriname vertegenwoordigen zonder enig vruchtbaar resultaat. Onbegrijpelijk!