CAC Games voorbij voor Vanan en Wahi

De 23ste CAC Games zitten erop voor Jeffrey Vanan en Sunayna Wahi. De enige die nog in actie komt is Miguel van Assen op het onderdeel hink-stap-springen.

Vanan werd dinsdagavond in de tweede serie van de 200 meter zevende, laatste in 21,40 seconden. Hij bleef boven zijn season best (21,12) en zijn personal best (20,97).

De serie werd gewonnen door Kyle Greaux (T&T) in 20,34 seconden. De Jamaicaan Jahnoy Thompson werd tweede (20,46), de Barbadiaan Shane Brathwaite derde (20,85) en de Panamees Virjilio Griggs vierde (20,86).

Bernardo Baloyes van Colombia won heat 3 en bracht het Cacso-record op zijn naam: 20,04. Het oude (20,25), gelopen in Mayagüez, Puerto Rico stond sinds 27 juli 2010 op naam van de Antilliaan Churandy Martina.

Zondag raakte hij ook zijn record (10,06) op de 100 meter kwijt aan Cej-hae Greene van Antigua en Barbuda, die 10,00 liep in de halve finales.

Later in de halve finales verscherpte Baloyes zijn record naar 20,00, maar zeven minuten daarna deed de Panamees Edward Alonso er een schepje bovenop door de tweede halvefinaleserie in 19,96 te winnen. Steve Ellis van Barbados en George Oudkerk van Guyana werden gediskwalificeerd wegens een valse start. Ellis was de dag eerder ook al gediskwalificeerd voor hetzelfde vergrijp in de finale van de 100 meter.

Met Sunayna Wahi liep het minder goed af. Ze moest wegens een quadriceps-blessure haar halvefinale-race op de helft staken. Ook in de eerste ronde had ze niet haar beste race gelopen, maar volgens haar voelde ze toen al de kwetsuur. Ze ging na 25,27 se-conden als vierde over de finish, terwijl haar season-best en personal-best 23,82 om 23,57 zijn. “Ik heb in geen jaren die tijd gelopen … ik ben een sprinter, maar wat ik deed was geen sprint. Toen ik uit de bocht kwam, was het rollen om de race te finishen.”

In de halve finales probeerde ze het toch maar de blessure stak weer de kop op. “Het verkrampte weer en trok heftig samen. Ik ben toen gestopt. Het is de eerste keer dat zoiets me overkomt. Ik kon echt niet doorlopen.”

Wahi is teleurgesteld. “De CAC Games zijn niet gelopen zoals verwacht. Ik heb under performed. Het is een zware pil om te slikken, maar ik ben groot genoeg om het toe te geven.”

Wahi zegt niet te lang bij de pakken neer te zullen zitten. “Nu ga ik gewoon plannen hoe ik ga recoveren en dan mijn plan voortzetten. Ik moet nu gewoon vooruitkijken.” Haar doel blijft deelname aan de Olympische Spelen van 2020 in Tokio, Japan.

 

More
articles