July 30, 2018


Sprinter Vanan strandt in halve finale


July 30, 2018

Jeffrey Vanan is gestrand in de halve finale van de 100m sprint tijdens de 23ste Centraal-Amerikaanse en Caribische Spelen (CAC Games) in Barranquilla, Colombia. De Surinaamse sprinter klokte zondagavond 10,64 seconden en werd achtste in de tweede serie. Eerder op de dag kwalificeerde Vanan zich met een season’s best van 10,48 seconden voor de laatste zestien. De sprinter was eerder van de startlijst gehaald door de Surinaamse Atletiek Bond (SAB) omdat hij door een gemiste vlucht pas zaterdagavond laat in Colombia aankwam. Vanan maakte zaterdagmiddag duidelijk aan delegatieleider Desiré Hooghart dat hij wilde lopen en dat hij bij de organisatie zou nagaan in hoeverre dat mogelijk was. In eerste instantie kreeg hij nul op het rekest, maar ineens verscheen zijn naam op het bord in het stadion. De sprinter kon zich nog net op tijd aanmelden en ging in de derde serie als vijfde over de streep in 10,48 seconden. Daarmee kwalificeerde hij zich voor de halve finales, waar hij met een tijd van 10,64 seconden de finale misliep. Vanan loopt woensdag ook nog de 200 meter. Jurgen Themen liep zondag in de tweede heat waar hij vierde werd in 10,55 seconden en overall achttiende. De tegenwind heeft hem parten gespeeld. Evenals Themen haalde ook Sunayna Wahi de halve finales niet. Zij werd met 11,90 seconden zesde in de tweede vrouwenheat en eindigde als zeventiende overall. Zestien sprinters gingen over naar de halve finales.