July 30, 2018


Meer dan 100 mensen geholpen door kledingproject


July 30, 2018

Art of Living Suriname heeft gisteren meer dan 100 mensen voorzien van kleding. Het ‘Clothes for All’ project is vanaf 1 april gestart. Gisteren is de organisatie samen met vrijwilligers gestart met de distributie van de kleding aan behoeftigen. Art of Living Suriname heeft behoeftigen van de districten Paramaribo, Commewijne en Wanica voorzien van kleding. De selectie van de kleding heeft onder strenge voorwaarden plaatsgevonden, de kleding moest schoon en heel zijn. Het project van de organisatie loopt tot en met 15 augustus.
Steve Gierdharie, Director Service Projects van Art of Living, zegt desgevraagd dat de organisatie nog steeds heel veel kleding gedoneerd krijgt vanuit de samenleving. Hij geeft aan dat er een grote groep behoeftigen is in ons land, maar zegt dat die niet gemakkelijk te bereiken is. Hij hoopt dat de gemeenschap de organisatie helpt om de behoeftigen te identificeren. In het streven om de behoeftigen te voorzien van kleding, worden de kindertehuizen ook meegenomen.
Dit project is een onderdeel van de extra serviceprojecten die Art of Living in verband met haar 20-jarig bestaan uitvoert. Deze zijn:
* Go Green-er, Plant a Tree: het beschikbaar stellen en planten van minimaal 100 (boom)planten op erven, periode: 1 april 2018 – 1 december 2018.
* Adventure with the Seniors: het vermaken/verwennen van 100 senioren door 100 vrijwilligers voor een periode van 3 maanden.
* Serve Happy Food: het verschaffen van minimaal 100 vegetarische warme maaltijden aan daklozen, periode: 1 juni 2018 – 31 december 2018.
* Christmas Spirit: het blij maken van 50 tot 100 behoeftigen met een kerstpakket, periode: 1 oktober 2018 – 31 december 2018.
* Sport- en wandelevenement rond september 2018.
* Clothes for All: Het doneren van kleding aan behoeftigen middels een inzamelingsactie, periode: 1 april 2018 – 15 augustus 2018
Het eerstvolgende project van de organisatie is 100 seniorenburgers een leuke dag bezorgen. Dit project duurt drie maanden en wordt twee keer per maand uitgevoerd. Gierdharie geeft aan dat er nu al ongeveer 50 mensen zijn geregistreerd. De registratie is nog in volle gang. Mensen kunnen seniorenburgers ook opgeven bij de organisatie. Om dit project te doen slagen, is de hulp van vrijwilligers nodig. De organisatie kijkt daarom uit naar meer vrijwilligers om dit project te ondersteunen.

door Johannes Damodar Patak