Bouw- en Woonbeurs 2018 krijgt nieuw tintje

De achtste editie van de Bouw-, Woon- en Huishoudbeurs 2018, is gistermiddag van start gegaan in de beurshal van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF). Met de huishoudafdeling die dit jaar erbij is gekomen, heeft de Stichting Welzorg Suriname, ervoor gezorgd dat de beurs dit jaar een nieuw tintje krijgt. Gisteren zei de voorzitter van Stichting Welzorg Suriname, Wierash Gangram Panday, dat voor deze speciale editie er ook aandacht wordt besteed aan uiterlijke verzorging en gezondheid. Dit sluit volgens hem helemaal aan op een goede huishouding.
De beurs werd geopend door First Lady Ingrid Bouterse-Waldring en de minister van Sociale zaken en Volkshuisvesting, Cristien Polak, door middel van het beschilderen van harten. De hartjes maken deel uit van het ‘Hartjes Wereld Project’ van kunstenaar George Struikelblok. Bezoekers die een kunststuk in de vorm van een hart kopen of inkleuren tijdens de beurs, leveren een bijdrage aan een project dat de kinderen met een beperking zal helpen bij hun ontwikkeling. Het project is gebaseerd op een werkstuk van een leerling van de Mytylschool. Daarnaast zijn er nog kunstwerken te bezichtigen van Struikelblok zelf en acht andere top Surinaamse kunstenaars. Deze kunstwerken worden in de buitenhal geëxposeerd.
Op de beurs kunnen mensen terecht die informatie willen inwinnen over bouwtechnieken, mogelijkheden om een huis te kopen of te laten bouwen. De ruim 50 bedrijven die dit jaar deelnemen aan de beurs, bieden daarnaast hun diensten aan als het aankomt op beveiliging, interieur en meubilair. Daarnaast zijn er nog enkele stands waarbij bezoekers terecht kunnen voor mooie planten, 3D printen. Er is op de beurs natuurlijk eten en drinken te verkrijgen en er zijn diverse stands die zich richten op de uiterlijke verzorging en gezondheid.
Gangaram Panday haalde aan dat over de afgelopen jaren, de bouw- en woonbeurs heel snel is gegroeid. Volgens hem is dit geen vreemd verschijnsel, vooral als er gekeken wordt naar het aantal mensen dat nog geen eigen dak boven het hoofd heeft. Hij benadrukte dat een huis hebben, het fundament is voor een gezonde en stabiele samenleving. “Veel mensen denken dat deze droom niet gerealiseerd kan worden, dit komt omdat zij niet beschikken over de juiste informatie. De standhouders op de beurs proberen zoveel mogelijk om invulling te geven aan deze droom. De Bouw-, Woon- en Huishoudbeurs 2018 duurt tot 1 augustus.

 

-door Richelle Mac-Nack-

More
articles