NIET LANGER DOM

Het Surinaams volk is niet meer dom, maar blijft elke handelingen van de overheid volgen. Vanaf het aantreden van de huidige regering, zijn er veel zaken beloofd aan het volk. Allemaal mooie beloftes die ons land en het volk vandaag op een volwaardige positie zouden moeten plaatsen. Zo zou de regering 18.000 woningen bouwen, waardoor het huisvestingsproblematiek deels verholpen zou worden. De criminaliteit en corruptie zouden hard worden aangepakt, terwijl er meer banen zouden komen voor het volk. Ook zouden meer woningen en percelen ter beschikking worden gesteld aan jonge gezinnen. Met die beloftes en zijn charismatische verschijning won de partij NDP van oud-legerleider Desi Bouterse de verkiezingen in Suriname. Maar wie veel belooft, moet weten dat hij veel geld nodig zal hebben om alle zaken te realiseren en het geld was er bij het aantreden van de nieuwe regering. Wat moest gebeuren is dat de overheid mogelijkheid moest vinden om de 3.5 miljard Surinaamse dollars die in staatskas was achtergelaten door de voormalige regering, moest zien te accumuleren. Met de juiste investeringen in vooral de productiesector was dit geen onmogelijk streven. Echter hebben populistische maatregelen die gepaard gingen met corruptie en fraude ertoe geleid dat vandaag de dag ons land niets meer in kas heeft. Wij zijn vernederd tot een staat die aldoor leningen vraagt om leningen af te lossen of projecten te financieren die de staat geen nieuwe inkomsten zouden verwerven. Dit alles heeft de economie van het land gedompeld in een dal waar moeilijk uit geklauterd kan worden. De koers is torenhoog en daarmede is de koopkracht van het volk sterk gedaald. Voor het uitvoeren van al die mooie projecten die beloofd worden is er geld nodig en dat is wat ons land op dit moment niet heeft. Zelfs het betalen van de salarissen is meerdere malen een probleem geweest. Toch blijft de regering loze beloftes doen om het volk zoet te houden.