Yellow Birds en SCVU spelen basketbalfinale

Het is Yellow Birds gisteravond gelukt zich voor de finale van de heren hoofdklasse basketbalplay-offs te plaatse. De Gele Vogels wonnen de beslissende game 5 uit de best-of-five halve finaleserie met 70-67 van De Schakel en daarmee de seriestand met 3-2.

De eliminatie van De Schakel betekent de Surinaamse Basketbal Associatie (SBA) een nieuwe kampioen krijgt. In de finaleserie van vorig jaar won De Schakel de titel door Yellow Birds met 3-2 te verslaan.

De wedstrijd kende veel hoogtepunten, maar ook minpunten. Onder in de laatste speelperiode ging het publiek zich ermee bemoeien.

Yellow Birds-coach Marciano Zalman zei na de wedstrijden dat beide ploegen sterk, maar heel verschillend speelden, waardoor er steeds sprake was van een spannende wedstrijd.

Volgens de trainer heeft De Schakel goed gebruik gemaakt van zijn fysieke kracht en lengtevoordeel. “We hebben er goed antwoord op gegeven door collectief in de verdediging te gaan. In game 5 waren we de betere en dat heeft er voor gezorgd dat we ons voor de finale hebben geplaatst.” Volgens Zalman zal het team zich nu gaan concentreren op serie tegen SCVU, die volgens hem ook een sterk team heeft. Zalman: “In de reguliere competitie waren ze de betere door hun wedstrijden met grote scores te winnen. We hebben ook tegen hun verloren, maar in beide speelrondes met 3-4 punten verschil. Vast staat dat we het anders zullen aanpakken in de finale.”

De Schakel heeft volgens coach Roy Emanuels niet geduldig gespeeld. “Wanneer bepaalde spelmanieren van ons lukten, stapten we te snel er van af. Uiteindelijk kwamen we met 10 punt achter te staan en dat werd ons te veel. Het was een hard duel waarvan de zege beide kanten op kon. Nu gaan wij ons concentreren op de partij voor de strijd om de derde plaats.”

De best-of-five finaleserie tussen Yellow Birds en SCVU gaat donderdag van start. SCVU won in halve finale in drie wedstrijden van De Arend.

Zalman had na de wedstrijd toch ene domper te verwerken. Er bleek namelijk ingebroken te zijn in zijn auto, waarbij de ruiten stukgeslagen waren. Het is moeilijk te zeggen als dit met het resultaat van de wedstrijd te maken heeft. Onder meer een harde schijf, een mobiel, 2 powerbanks, een charger en een card reader zijn meegenomen alsook ook een agenda.