Registratie bromfietscertificering gaat van start

Het Korps Politie Suriname (KPS) maakt aanstaande donderdag een aanvang met de registratie voor het bromfietscertificaat. Bromfietsers kunnen zich vanaf donderdag 15 maart registreren voor het afleggen van het examen in verband met de bromfietscertificering. Een ieder, vanaf de leeftijd van 16 jaar en ouder, die weet dat hij op de bromfiets deelneemt aan het verkeer, is verplicht vanaf vrijdag 26 februari 2018 zich te certificeren. Op de dag van de registratie krijgt de kandidaat een datum om het examen af te leggen. De registratiedagen zijn maandag tot en met vrijdag vanaf 07.30 uur tot en met 11.30 uur. De kandidaat dient bij zich te hebben: een uittreksel, twee pasfoto’s, een doktersverklaring, leges van SRD 50 en identiteitskaart.

Elke kandidaat mag vooraf op de website van de politie www.politie.sr op de banner bromfietscertificaat klikken om het registratieformulier vooraf uit te printen en in te vullen. Hierdoor voorkomt de kandidaat lange wachttijden op de afdeling Rijbewijzen.

De afdeling Rijbewijzen doet een beroep op bromfietsers om zoveel als mogelijk gevolg te geven aan deze oproep. Degenen die reeds over een rijbewijs beschikken, hoeven niet meer te gaan voor een bromfietscertificaat. Tot en met 11 december 2020 wordt een ieder in de gelegenheid gesteld zich te certificeren. Na deze datum zullen er maatregelen worden getroffen tegen degenen die bij een eventuele verkeerscontrole niet over een certificaat beschikt.