KLM: Geen sigarettenverkoop meer aan boord

KLM stopt de verkoop van sigaretten. Vanaf 1 juli worden aan boord van de vliegtuigen geen sloffen meer verkocht, zo laat de luchtvaartmaatschappij weten. ,,KLM vindt de verkoop van sigaretten aan boord van onze vliegtuigen niet meer van deze tijd. KLM heeft gezondheid en sport hoog in het vaandel staan en de verkoop van sigaretten past hier niet bij. Wij pakken hiermee onze maatschappelijke verantwoordelijkheid”, zegt Boet Kreiken van KLM tegenover Luchtvaartnieuws. De sigarettenverkoop leverde een leuk extraatje op voor de luchtvaartmaatschappij. Roken aan boord is bij KLM al sinds de jaren negentig in de ban gegaan. Met het besluit volgt KLM het voorbeeld van onder andere winkelketens als Kruidvat en Trekpleister. De drogisterijen kondigden begin dit jaar aan in alle 1.373 filialen in Nederland en België de verkoop van rookwaren helemaal af te bouwen.

More
articles