Lachmising stopt per 3 april bij SLM

De directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), Robby Lachmising heeft besloten om per 3 april 2018 af te zwaaien als directeur.

De SLM is recentelijk vaker negatief in het nieuws geweest, nadat een rapport waarin de SLM wordt verweten het niet kunnen garanderen van de vliegveiligheid via een medium was uitgelekt.

Lachmising heeft inmiddels bevestigd dat hij vertrekt, en stelt ook dat zijn vertrek niets te maken heeft met de negatieve berichtgeving van de afgelopen periode.

Volgens hem wordt er onterecht de indruk gewekt, dat door tekortkomingen bij de belading van vliegtuigen onder verantwoordelijkheid van SLM’s Business Unit ‘Surair Ground Services (SGS), de vliegveiligheid in acuut gevaar is gekomen.

Op 2 januari heeft Lachmising door middel van een schrijven van de Raad van Commissarissen van de SLM, vernomen dat zijn contract tot 3 april 2018 is verlengd. De berichten van de afgelopen dagen over zijn vertrek zijn volgens hem zwaar overtrokken. Voor Lachmising is het nog een raadsel, wat de bedoeling is geweest van deze berichten, terwijl de SLM juist succes aan het boeken is.

Hij vindt dat de SLM gekoesterd dient te worden door de Surinaamse gemeenschap, vooral omdat het om een Surinaams product gaat. De afgelopen jaren heeft de SLM haar boekjaren negatief afgesloten. Lachmising verwacht dat het bedrijf dit jaar positiever voor de dag zal komen. Hij zegt verder dat er een proces ingezet zal worden waarbij er meer geïnvesteerd zal worden in de SLM. Hiervoor zal er zeer waarschijnlijk geleend moeten worden, wat volgens de SLM- directeur een normale zaak is in de zakenwereld. Lachmising heeft de leiding sinds 2016 bij de SLM als directeur. Eerder heeft hij van 2000 tot 2004 ook als directeur gediend bij de national carrier.