Arief Salarbaks wint Sneldamtoernooi Randjiet Boys

Arief Salarbaks is zondag winnaar geworden van het Randjiet Boys Sneldamtoernooi 2018. Op de tweede plaats eindigde de top jeugdspeler Arwien Bhagwandas en nummer drie werd Moentazali Nazir. John Schmeltz werd vierde, terwijl Stanley Moetoer de top 5 afsloot.

De nummers 1 tot en met 5 geld hebben naast prachtige trofeeën ook geldprijzen ge-had van totaal SRD 1000,=.

De overige deelnemers waren: Glen Dumfries, Niaaz Salarbaks, Satish Chandai, George Bleijer, Winston Fleur, Perkash Sewradj, Quincy Ngawikromo, Dehreedjduth Somai, Johannes Sakimin, Clif Karijodrono, Robur Levens, Devanand Orie, Nawien Loedoer, Rohan Doergamisier, Sharvan Debipersad, Ashwien Bierdjoe en Duncan Marcet.

Ook bij jeugd werd er een U17 Sneldam Toernooi georganiseerd. Pawan Basdewsing werd zoals verwacht de winnaar. De meeste top jeugddammers zoals als Quincy Ngawikromo, Arwien Bhagwandas, Nawien Loedoer, Rohan Doergamisier en Dewanand Ori hebben bij de senioren meegedaan. Deze jeugddammers zeiden ervaring op te willen doen bij zulke sneldamtoernooien met de senioren.

Van het jeugd sneldamtoernooi heeft de top 3 prachtige trofeeën in ontvangst mogen nemen. Orpheo Saaki werd tweede gevolgd door 3.Nenthel Markus, 4.Roedhrani Basdewsing en 5.Mordino Maasi.

De andere deelnemers bij de jeugd waren: Arjen Doelari, Sagar Loedoer, Kishan Bhagwandien, Eesha Doelari, Ernesto Kalicharan, Jurmen Gajadien, Reshmie Bhagwandien, Jasmin Kalloemisier, Sayan Harcharan, Shaniel Harcharan, Shivangi Ramsoedj, Shirani Ramsoedj en Vinay Sewradj.

Bij dit sneldamtoernooi werd het nieuwe systeem gehanteerd, dat gebruikt zal worden bij het aanstaande Surinaams Damkampioenschap 2018 (SDK) en vermeldenswaard is dat dit systeem nu al een succes lijkt.

Dit systeem houdt onder meer in dat de uitslagen en ranglijsten pas na de laatste ronde bekend worden gemaakt en weggeefpartij worden voorkomen.

Iedereen toonde zich zondag tevreden over de uitslagen en er ware nook geen geluiden over weggeefpartijen.

Het SDK 2018 start aanstaande zondag.