NPS: ‘Armoede komt door slecht beleid’

Tijdens de ‘Opo Yari’ bijeenkomst van de Nationale Partij Suriname (NPS), hebben diverse sprekers aangehaald hoe slecht het beleid van de huidige regering is en de armoede die hiermee gepaard gaat. Terwijl partijvoorzitter Gregory Rusland zij dat er geen toekomstperspectief geboden wordt en er dringende veranderingen nodig zijn voor het land, wees NPS-assembleelid Patricia Etnel, erop dat het beleid van de huidige regering het volk in armoede brengt, waarbij de armste mensen in het land het meest gebukt gaan onder deze situatie in het land. Volgens haar zou men bij de vorige verkiezingen gekozen hebben voor de NDP, omdat die een beter leven beloofde, een hogere kinderbijslag en Algemene Oudedagsvoorziening (AOV). Echter wijst Etnel erop dat men met de kinderbijslag en de AOV in de periode voor de regering Bouterse, toch uitkwam. Naast de SRD 3 per maand als kinderbijslag, kregen baby’s tot de leeftijd van twee jaar, maandelijks acht blikken babyvoeding. Nu de prijzen in de winkels zo hoog zijn, stelt SRD 100 niets meer voor volgens Etnel. Met deze ellendelingen, doelende op de huidige machthebbers, pinaart het volk volgens haar, ze benadrukte dat er in 2020 een verandering moet komen.

Terwijl de NPS mensen geleerd heeft spaarzaam te zijn, gaan de huidige machthebbers volgens Etnel steeds over tot het lenen van geld. Rusland is van mening dat de financiële chaos die gecreëerd is, niet verdoezeld kan worden, volgens hem kan het wanbeleid op geen enkele wijze goedgepraat worden. Rusland benadrukt dat de situatie in het land niet langer geaccepteerd kan worden, er moet verandering komen. Hij roept jongeren op om goed na te denken over hun toekomst en waarschuwt ze om zich niet te laten manipuleren. Rusland riep de jongeren op hun eigen toekomst niet te verpesten.

Hij merkte op dat wanneer de NPS het bestuur van het land overneemt, er reeds enkele ideeën zijn om het land richting betere tijden te brengen. Zoals deze partij in het verleden heeft bewezen veranderingen teweeg te kunnen brengen en de maatschappelijke verantwoordelijkheid op zich te nemen, zo zal zij het ook doen wanneer zij het bestuur van het land overneemt.

De voorzitter van NPS wees erop, dat het vertrouwen bij de internationale gemeenschap weer gewekt moet worden.

Wanneer de NPS overneemt, zal zij volgens Rusland met de banken onderhandelen over de verschillende schulden die het land heeft. Schulden moeten volgens hem zoveel mogelijk bijeen worden gebracht. Hij benadrukt dat er een herschikking moet komen van de schulden met een lagere rente en een langere afbetalingstermijn. Met het geld dat vrijkomt, zal er geïnvesteerd worden in de productiesector sector, waardoor het land het onderwijs en de gezondheidszorg weer kan betalen, iets waarin de huidige regering volgens Rusland maar niet slaagt.

door Richelle Mac-Nack

 

More
articles