‘Huurpenningen verplicht in SRD zoveelste misleiding’

Verhuurders verplichten om de huurpenningen in SRD vast te stellen, is volgens VHP- parlementariër Mahinder Jogi, de zoveelste misleiding van deze regering. Hij zegt dat een verhuurder die euro 1000 vraagt voor een huis, dit doodleuk zal omzetten in SRD tegen de geldende dagkoers.

Jogi vraagt zich af wie de regering voor de gek houdt. De euro is internationaal sterker aan het worden. Hierdoor is de wisselkoers in ons land ook de lucht in gegaan, zo is de koers al dichtbij de SRD 10 voor een euro.

Jogi geeft aan dat de koers van de euro in 2010 SRD 4 was en van de US-dollar SRD 2,80.

Dankzij het beleid dat de regering onder leiding van Bouterse heeft gevoerd, merkt hij op dat mensen vandaag de dag het moeilijk hebben om te voldoen aan hun huur in vreemde valuta. De parlementariër erkent dat de internationale ontwikkelingen van de euro ook invloed hebben op de wisselkoers in ons land, maar zegt dat indien de koers net als in 2010 zou zijn, mensen geen moeite zouden hebben om aan hun huur te betalen. Hij benadrukt dat huurders nu tweemaal zoveel in SRD moeten neertellen voor de huur. Jogi geeft aan dat dit alles te danken is aan het financiële wanbeleid van deze regering.

door Johannes Damodar Patak

 

More
articles