Opmerkelijke trend in concurrentiestrijd om SVB topscorer

De strijd om de grote cup in de Eerste en de Tweede Divisie van de SVB Topsectie brengt behalve de concurrentiestrijd onder de deelnemende teams, ook een onderlinge strijd met zich mee tussen doelpuntenmakers binnen deze ploegen. Het eerste kan tijdens de competitiewedstrijden worden waargenomen wanneer de teams voor het grote publiek elkaar bekampen in de strijdarena. Echter wordt de onderlinge strijd om het topscorersschap tussen voetballers binnen een team vaak onttrokken aan het oog van het grotere publiek. Deze strijd voltrekt zich veelal tijdens de clubtrainingen.

Vaak blijkt dat voetballers in de Topsectie nog niet volwassen genoeg kunnen omgaan met de concurrentie binnen de eigen ploeg. De drang om zelf topscorer te worden en alle populariteit en geneugten die haaree samengaan te ervaren, zou daar de grondslag voor kunnen zijn. Echter is er het grotere clubbelang dat voorop gesteld moet worden. Immers, een voetballer kan topscorer worden en toch niet hebben bijgedragen aan verovering van de kampioenstitel voor zijn ploeg. Dat is binnen de Surinaamse voetballerij ook al gebleken, waar teams de topscorer binnen hun gelederen hebben,  maar het kampioenschap hebben moeten laten voor een andere club.

Opmerkelijk is dat zowel in de Eerste als de Tweede divisie enkele voetballers op de topscorerslijst al geruime tijd op hetzelfde aantal doelpunten blijft steken. Deze tendens doet zich al geruime tijd voor. Komt het door een “off dag”, een ernstige blessure, ziekte, uitlandigheid van de betrokken spelers, nuet opstellen van de speler, of worden deze “topscorers in wording” tijdens competitiewedstrijden veel beter en strakker afgedekt?? Het juiste antwoord hierop moet nog komen.

Huidige topscorers en concurrenten

MoegabeChaslie van KD heeft zich opgewerkt met zijn doelpunt tegen Slee Junior en deelt nu samen met Milroy Jones van Flora met 4 goals de nummer 1 positie op de topscorerslijst van de Tweede Divisie. Maar liefst vijf spelers volgen oo de voet met 3 doelpunten, te weten: RockyPoeketie en Delano Vrede van  ACoconut, Siffillion Soekhoe van Broki, Armando Lugard van Jong Aurora en Giovanni de la Fuente van Santos.

In de hogere Eerste Divisie toont Shorano Mawi van Voorwaarts zich met 4 goals een betere doelpuntenmaker en gaat hij ook aannkop van de topscorerslijst, op de hielen gevolgd door maar liefst 9 concurrenten. Die zijn: Ivanildo Rozenblad van Robinhood, Maglon Gonsalves van West United, Alan Silva Santos en Garvey Kwelling van Notch, Vangelino Sastromedjo, Gillian Maatrijk en Pahleta Waldemir van WBC en Ivenzo Comvalius en teammaat Regillio Abiting van Transvaal.

(DRP)