Defensieve blunders tegen WBC worden SNL fataal

Twee verdedigingsfouten in de wedstrijd tegen koploper Walking Boyz Company (WBC) zijn de voetbalploeg van het Surinaams Nationaal Leger (SNL) gisteravond fataal geworden bij de voortzetting van de competitie in de SVB Eerste Divisie. De aanvalslinie van WBC strafte de blunders resoluut af en bleek later met de twee gemaakte goals, de drie belangrijke competitiepunten te hebben binnengehaald.

WBC had de eerste aftrap en ging in de eerste speelperiode koelbloedig op zoek naar openingen in de verdediging van SNL, dat stug verdedigde en zich ook kansen probeerde te scheppen. Echter ging het rondtikken van de bal bij de legerploeg minder vlot. Toch schiep SNL zich zeker twee geheide scoringskansen, die niet werden benut door de hard zwoegende aanvaller Akrosie. Dat zou zich wreken, want twee verdedigingsfouten in respectievelijk de 24ste en 45ste minuut werden resoluut afgestraft door WBC’s aanvaller Gilliaan Maatrijk. Hij plaatste bij een taxatiefout van de uitgelopen SNL-doelman de bal in het verlaten doel en opende daarmee de score voor WBC, 1-0. Op slag van rust strafte Maatrijk een defensieve blunder in het centrum van SNL wederom af toen hij de bal veroverde, een kapbeweging maakte, waarmee hij twee verdedigers op het verkeerde been plaatste en het leder met een schot laag over de grond langs de uitgestrekte handen van de SNL-goalie in de kleinste hoek deed verdwijnen. 2-0 en hiermee was de ruststand bepaald.

Aggressiever SNL

SNL startte de tweede speelperiode aggressiever, maar het combinatiespel kon niet echt vlotten. De legerploeg bleef druk uitoefenen en dwong WBC gedurende het eerste kwartier van de tweede speelperiode terug in de verdediging op eigen speelhelft. Echter bleef WBC het hoofd koel houden. Tegen de verwachtingen in liep WBC’s Waldimir Palleta in de 63ste minuut aan tegen de rode kaart van arbiter Adang, waardoor de ploeg van trainer Eugene Verwey met 10 man verder moest. SNL voerde hierna de druk op en probeerde de numerieke meerderheid uit te buiten, maar had moeite met het tactisch verdedigingsspel van WBC.  De legerploeg probeerde het toen met lange ballen voor de pot, wat in de 76ste minuut WBC’s doelman Ronny Aloema tot het uiterste deed gaan met een zweefduik om de bal tot corner te verwerken en zo een tegendoelpunt te voorkomen. In de 83ste minuut moest Aloema wederom drastisch ingrijpen en kwam hij daarbij in botsing met SNL’s verdediger Furgill Sedoc, die ver met de aanval was meegegaan. Beiden bleven geblesseerd liggen en moesten behandeld worden. Gelukkig voor beide teams konden beide spelers verder, maar het gelukte SNL niet tot scoren te komen, ondanks de wissels die werden ingezet. Eindstand 2-0. (DRP)