Op korte termijn oplossing voor krabbenverkopers

Een man begeeft zich naar een krabbenstand langs de Highway. Vanwege de herinrichting van de weg zullen de krabbenverkopers en overige kleine ondernemers moeten verhuizen. Volgens districtscommissaris Remy Pollack komt er op korte termijn een oplossing. (Foto: Regillio Derby)

 

Op korte termijn zal er een oplossing komen voor de krabbenverkopers en overige verkopers langs de Highway. Dit zegt districtscommissaris (dc) Remy Pollack van Paramaribo Zuid- West in gesprek met De West. Hij geeft aan dat de werkzaamheden aan de Highway binnenkort van start gaan en dat het daarom belangrijk is dat er aan een oplossing wordt gewerkt. Over de eventuele overplaatsing van de krabben- en andere verkopers naar de Magentakanaalweg, zegt Pollack dat dit niet op waarheid berust.
Hij legt uit dat de mensen al jaren langs de Highway verkopen en dat zij daar al een bepaalde klantenkring hebben opgebouwd. Het overplaatsen van de mensen naar Magenta, zal volgens de dc niet op zijn plaats zijn. Pollack voert aan dat er op dit moment drie locaties zijn waaraan gedacht wordt. Hij geeft aan dat er aan de verkopers ook gevraagd is om met voorstellen te komen. Nog deze week zullen de verkopers door middel van een schrijven opgeroepen worden door de dc om over de locaties te praten en zelf met voorstellen te komen. Pollack benadrukt dat in samenspraak met de verkopers, er beslist een oplossing zal komen.
De krabbenverkopers verkopen al ruim vijftien jaar krabben langs de Highway. Met uitzondering van één krabbenstand, zijn de overige krabbenstandhouders familieleden van elkaar. Het gaat in deze om twaalf standjes vanaf Beekhuizen tot en met Menkendam waaronder negen voor de verkoop van krabben, één voor zuurgoed, één voor worstwaren en één voor fruit.
De krabbenverkopers hebben enige tijd geleden een schrijven ontvangen van het ministerie van Openbare Werken, Transport & Communicatie om binnen twee weken het terrein te ontruimen, in verband met de aanleg van een vierbaans snelweg.

 

door Johannes Damodar Patak

More
articles