Bouterse weerspreekt geruchten over zijn gezondheid

President Desiré Bouterse heeft gisteren een eind gebracht aan de vele geruchten die worden verspreid op social media over zijn gezondheid. Gisteren liet hij publiekelijk zien dat hij niet is opgenomen in het ziekenhuis. Tijdens een interview in zijn tuin met Clifton Limburg, directeur van het Nationaal Informatie Instituut, dat gisteravond is uitgezonden na het STVS-journaal, vertelde de president dat hij zich niet bekommert over de negatieve berichten die gedeeld worden over zijn gezondheid.

Op doktersadvies maakte de president afgelopen donderdag bekend dat hij tijdelijk zijn presidentiële taken overdroeg aan vicepresident Ashwin Adhin. Dit heeft naar zeggen van de president te maken met de tijd die hij nodig heeft om volledig te herstellen en genezen. “Als je een wond hebt, kan die van buiten genezen zijn, maar is het binnen nog steeds niet genezen bij wijze van spreken”, legt Bouterse uit. Hij vindt het belangrijk rust te houden, anders kunnen zich volgens hem mogelijke complicaties voordoen. De president laat weten dat er niets ernstigs aan de hand is, de ingreep die hij heeft laten doen op Cuba is naar zeggen van hem volledig geslaagd. Hij zegt dat hij het volk gewoon zou uitleggen, als er iets ernstigs aan de hand was met zijn gezondheid.

Naast de negatieve reacties, zegt Bouterse ook veel positieve reacties te hebben ontvangen. Hij stelt het zeer op prijs dat hij veel positieve berichten ontvangt uit het binnenland en buitenland. In het interview met Limburg vertelt hij dat veel mensen voor hem bidden en velen van hen hem zelf willen zien om zichzelf te overtuigen dat de president niet in het ziekenhuis is. “De mensen raken wel in vertwijfeling over die bruya berichten, maar ik maak me niet zo druk”, benadrukt het staatshoofd. In vergelijking met het buitenland, zegt de president dat hij meer negatieve berichten heeft ontvangen van mensen uit Suriname. Hoewel bepaalde van deze berichten zeer negatief zijn, zegt hij zich niet druk te maken en  die mensen over te laten aan God. “Wat ik wel vervelend vindt, is dat ze ‘onze mensen’ een beetje in twijfel brengen”, haalt Bouterse aan.

De president adviseert de gemeenschap zich niet vann de wijs te laten brengen door de wilde verhalen. Hij zegt dat hij deze verhalen wel kan hebben, maar ze zorgen voor verwarring bij de oudere mensen.

More
articles