Inhoud en presentatie jaarrede beneden maat

VHP-volksvertegenwoordiger Mahinder Jogi, vindt dat zowel de inhoud als de presentatie van de jaarrede, die gisteren is gepresenteerd in De Nationale Assemblee door waarnemend president Ashwin Adhin, beneden de maat is. Jogi zegt dat de waarnemend president de jaarrede is begonnen met verwijten en standpunten heeft ingenomen, die niets opleveren voor land of volk.

Tijdens de presentatie van de jaarrede is aangehaald dat de begroting voor het dienstjaar 2018 gesteld is op een bedrag van SRD8.623.840.000, terwijl er een begrotingstekort is van SRD1.442.416.000. Dit geeft volgens de parlementariër aan dat er weinig geld overblijft om de gestelde doelen te realiseren.

Hij zegt dat de jaarrede van dit jaar dezelfde trend vertoond als die van het voorgaande dienstjaar.

Verder haalt Jogi aan dat de regering met de jaarrede wederom verhalen aan het volk heeft voorgehouden zonder die te onderbouwen. Volgens hem zijn er tal van projecten opgenoemd, waar de regering in wil investeren, echter is er geen rekening gehouden met de gelden die nodig zijn om deze projecten uit te voeren. Volgens het assembleelid heeft de regering de investeringen die nodig zijn in onder andere de veiligheid, pompgemalen en de pluimveesector, te licht opgevat. Het staat volgens hem vast dat de regering weer gaat lenen om deze projecten uit te kunnen voeren. Ook is hij van mening dat de regering het volk een toekomst voorhoudt  op basis van een mogelijke olievondst. Hij vindt dat niet realistisch. “De overheid is als een bakker zonder oven”, benadrukt de VHP’er.

Op basis van wat er gepresenteerd is tijdens de jaarrede, zegt Jogi dat de regering hem niet heeft kunnen overtuigen welke punten aangepakt zullen worden, hoe er gewerkt zal worden naar inkomstenvermeerdering en hoe zij de schulden zal aflossen. Ook is hij van mening dat de regering geen duidelijkheid heeft kunnen geven over hoe de koers omlaag gebracht zal worden en hoe de criminaliteit ingedamd zal worden. Verder is er ook niet aangehaald hoe de problemen in de gezondheidszorg opgelost zullen worden en hoe de regering de productie wil verhogen.

Daarnaast merkt Jogi op dat de regering nog steeds niet kan aangeven wat de status is met betrekking tot het Internationaal Monetair Fonds. Jogi is ook van mening dat de huidige regering zich niet bekommert om de mening van het volk. Hij zegt dat de jaarrede niet veel goeds in petto heeft voor land en volk. De zaken die gisteren zijn besproken, zijn volgens hem al eerder aangehaald tijdens de begrotingsbehandeling. “Het is een oud verhaal en de regering is niet duurzaam bezig”, aldus Jogi.

-door Richelle Mac-Nack-

 

More
articles