NPS gaat voor regeerverantwoordelijkheid

Tijdens de feestvergadering van de NPS gisteravond in het kader van 71 jaar NPS, zijn er harde noten gekraakt door verschillende sprekers. NPS- voorzitter Gregory Rusland werd groots binnengehaald door het goed opgekomen publiek. Hij benadrukte dat het van enorm belang is dat de NPS in 2020 regeerverantwoordelijkheid krijgt van het volk om ons land verder te ontwikkelen, omdat de huidige regering onder leiding van Desiré Bouterse niet in staat is dit te doen. Hij deed een beroep op alle NPS’ers die de partij verlaten hebben,  wederom naar huis te komen. Rusland verzekerde dat zij met open armen verwelkomd zullen worden. De NPS- voorzitter richtte zich voornamelijk op de jongeren en de ouderen in ons land. Hij gaf aan, dat onze seniorenburgers beter verdienen, omdat zij hard hebben gewerkt en een bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van ons land.

Rusland merkte op dat hun pensioen door de devaluatie vandaag de dag niet alle kosten kan dekken. Hij zei dat de mensen recht hebben op een waardevast pensioen.

Over het onderwijs, zei de NPS-voorzitter dat jongeren de gelegenheid moeten krijgen om goed onderwijs te genieten, omdat dit zekerheid biedt voor de verdere ontwikkeling van ons land. Hij merkte op dat onderwijsminister Robert Peneux, continu in conflict is met leerkrachten, waardoor zij niet gemotiveerd zijn om zich in te zetten. Rusland gaf aan dat het inderdaad de minister is die besluiten neemt, maar dat wil nog niet zeggen dat het nemen van besluiten garantie biedt voor kwalitatief goed onderwijs. Het is volgens hem de taak van de regering om goede condities te scheppen, zodat alle partijen binnen het onderwijs op één lijn zitten.

Rusland ging ook in op de kwestie van de voedselpakketten. Hij merkte op dat er gedaan wordt alsof de NPS tegen het verstrekken van voedselpakketten is. Rusland benadrukte, dat de NPS nooit tegen voedselpakketten is geweest, maar dat het juist de NPS is geweest die pakketten heeft geïntroduceerd, maar desondanks voor ontwikkeling zorgde. Hij benadrukte dat mensen voor zichzelf zorgden, in tegenstelling tot deze tijd waarin mensen afhankelijk zijn van voedselpakketten.

Over de jaarrede van waarnemend president Ashwin Adhin, zei Rusland dat het volk wederom onrealistische zaken is voorgehouden. Hij gaf aan dat er een beeld is geschapen, dat er zoveel goud en olie is gevonden, dat alle problemen van het land verholpen zijn. Echter merkte Rusland op dat de olie nog gevonden moet worden. Hij vergeleek dit met iemand die iets koopt, maar pas gaat betalen nadat hij de lotto heeft gewonnen. Rusland is van mening dat de begroting niet realistisch is. Hij gaf aan dat het makkelijk is om met cijfers te spelen om zo het begrotingstekort beneden de 6 procent te houden.

-door Johannes Damodar Patak-

 

More
articles