Voorbeeld

De dochter van Jerry Miranda, minister van Openbare Werken, Transport & Communicatie, is voor vijf wedstrijden onvoorwaardelijk geschorst door het tuchtcollege van de Surinaamse Voetbalbond (SVB). De voetbalster, Stephany Miranda, die uitkomt voor de voetbalverening Ascona in de senioren vrouwenvoetbalcompetitie, heeft na 47 minuten speeltijd, zich niet goed gedragen tegenover de scheidsrechter, waardoor ze een gele kaart kreeg. Na het begaan van een overtreding, ging ze verhaal halen bij de arbiter. Daarbij deed ze enkele uitspraken die haar een schorsing opleverde, zo noemde ze de arbiter een homo, ook zei zei: “Je loerde me allang, joe k….b…r”, dit zorgde ervoor dat zij gelijk een rode kaart kreeg.
Hoogwaardigheidsbekleders zijn in de meeste gevallen voorbeeldfiguren in onze samenleving, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat hun kinderen zich altijd voorbeeldig gedragen. Integendeel, jongeren waarvan een van de ouders een topfunctie bekleedt, denken soms dat dit een vrijbrief is om te kunnen zeggen wat zij willen, zonder rekening met anderen te houden. Maar het is de toon die muziek maakt, oftewel c’est le ton qui fait la musique. Jongeren denken soms dat ze reeds alles in het leven hebben bereikt, terwijl ze nog een lange weg hebben te gaan.